Caută
Close this search box.

Odiseea statutului PSD: Votat în orb și învăluită în mister la șase luni de la adoptare

liviu dragnea

Noul statut al PSD a fost adoptat în urmă cu șase luni, însă a rămas un mare mister pentru cea mai mare parte a liderilor şi membrilor acestei formaţiuni politice.

Delegaţii au votat un rezumat prezentat de la tribuna Congresului PSD, fără să ştie exact la ce se referă modificările. Nu pot afla nici acum, pentru documentul nu a devenit oficial. Are nevoie de aprobarea unei instanţe iar procedura întârzie, arată Digi24.

Documentul votat la Congresul din luna martie cuprindea schimbările la Statut în privinţa conducerii PSD.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PSD: „Aşa este procedura şi lâncezeala de la noi, probabil că au foarte multe dosare, procese pe rol.”

Buzatu și dinozaurii

Dumitru Buzatu, preşedinte PSD Vaslui: „Nu aş putea să vă spun ce se întâmplă, de ce nu a fost publicat. Ştiţi, de la dispariţia dinozaurilor au trecut milioane de ani, aşa că şase luni de aşteptare nu sunt mari probleme.”

Secretarul general adjunct al PSD dă vina pe sistemul de justiţie pentru faptul că principalul partid de guvernare funcţionează fără statut. Codrin Ştefănescu: „Normal că nu este normal. Dacă ieşea foarte repede era o minune şi atunci începeam să simţim că ne normalizăm şi în zona asta.”

La Congresul din martie, delegaţii nu au primit modificările la Statut. Au votat documentul, încrezători că liderii formaţiunii au făcut treabă bună.

Marian Neacşu, secretar general PSD: „Este obligatoriu să parcurgem şi articolele care suferă modificări, ca să nu avem discuţii când mergem să le depunem la Tribunal, am să parcurg foarte repede şi aceste modificări, nu conţinutul lor, ci numai ce se întâmplă cu fiecare articol asupra cărora am intervenit.”

Contestația

Imediat după ce a fost depus la Tribunalul Bucureşti, noul statut al PSD a fost contestat. Pentru a grăbi procedura, PSD au retras dosarul şi l-au redepus, câteva zile mai târziu. De atunci, judecătorii au amânat cazul de mai multe ori.

În acest moment, pe site-ul PSD poate fi consultat Statutul votat la Congresul din octombrie 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri