Caută
Close this search box.

Giuliani, plătit de firma de consultanţă a fostului director FBI Louis Freeh pentru scrisoarea critică trimisă lui Iohannis

giuliani

Rudolf Giuliani, care este şi avocat al preşedintelui Donald Trump, a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care i-a trimis lui Klaus iohannis, preşedinte României, o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA.

Dezvăluirea aparţine publicaţiei Politico.

Firma de consultanţă aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care este avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu, după cum arată News.ro.

Giuliani a declarat marţi pentru Politico că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Loius Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

„Îmi plătesc onorariul”

Ei îmi plătesc onorariul„, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

El nu a spus cu cât a fost plătit sau dacă Freeh Group a apelat la serviciile sale în numele unui client, Giuliani sugerând ca orice alte întrebări să fie adresate Freeh Group, care nu a răspuns solicitărilor adresate.

William Jeffress Jr, partener la Baker Botts, care l-a reprezentat pe Lewis “Scooter” Libby în cazul scurgerilor de date de la CIA, în 2007, s-a declarat surpins că Giuliani a omis să menţioneze în scrisoare că acţionează în numele unui client.

El a spus că e cel puţin neobişnuit ca un avocat american să scrie preşedintelui unui stat străin pentru a-i oferi sfaturi în legătură cu eforturile anticorupţie şi cu atât mai puţin să o facă fără a-i identifica pe cei în al căror beneficiu face acest demers, concluzia sa fiind că oricine ar fi cel care a apelat la Giuliani şi l-a plătit a făcut-o crezând că va avea influenţă în calitatea sa de avocat al preşedintelui, conform Politico.

Louis Freeh este avocatul omului de afaceri Puiu  Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

Scrisoarea

Rudolph Giuliani fost procuror federal și fost primar al New York, a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI și stoparea accea ce el numea presiunile asupra judecătorilor.

Scrisoarea a fost criticată de mai mulți lideri ai opoziției, în timp ce ambasadorul României la Washington, George Maior, a spus chiar că este rodului unei acțiuni de lobby în favoarea unor persoane care au probleme cu justiția.

Pentru aceste afirmații, Maior el a fost chemat la MAE să dea explicații.

VEZI ARTICOLUL DIN POLITICO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri