Caută
Close this search box.

Pleşoianu, atac la Tăriceanu fiindcă Meleşcanu nu-l schimbă pe Maior, iar propaganda rusă îl aplaudă la scenă deschisă

liviu Pleşoianu

Liviu Pleşoianu, deputa PSD, îl atacă din nou Călin Popescu Tăriceanu, pilon al coaliţiei PSD/ALDE. Motivul: Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe din partea ALDE, nu-l schimbă pe George Maior din postul de ambasador al Românei la Washington.

Cum era de aşteptat, discursul lui Pleşoianu este aplaudat la scenă deschisă de propaganda rusă, prin vocea agenţiei Sputnik.

Domnule Tăriceanu, în numele ADEVĂRULUI: conform Constituției, propunerea de rechemare a lui Maior trebuie să vină de la ministrul dvs. Meleșcanu!, scrie Liviu Pleşoianu pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu: „Sigur că George Maior ar trebui schimbat din funcţie, dar, din păcate, această decizie nu aparţine ministrului de Externe!”

Domnule Tăriceanu, am convingerea că știți foarte bine care este procedura prevăzută de Constituția României, art. 91, alin. (2): „Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României”. Spuneți că decizia rechemării lui Maior e la Iohannis. O fi, dar până la Iohannis e nevoie mai întâi ca ministrul dumneavoastră, domnul Meleșcanu, să propună rechemarea acestuia.

Și acum, domnule Tăriceanu… nu pot să nu repet public faptul că i-am cerut tot PUBLIC de cel puțin cinci ori ministrului ALDE Meleșcanu să propună rechemarea lui Maior!…

După această postare a deputatului PSD, din care am redat doar un fragment, Sputnik, agenţie de presă guvernamentală rusă îi dedică un nou articol elegios lui Pleşoianu, de altfel un răsfăţat al propagandei coordonate de la Kremlin, titrând – Liviu Pleșoianu: „Ministrul dvs. n-a întreprins nimic din ce era absolut firesc să întreprindă, nu face absolut nimic – va fi tot mai greu cu mine!

BUCUREȘTI, 29 aug — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarația președintelui Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, referitoare la schimbarea lui George Maior a stârnit reacții chiar din partea unor analiști sau a unor personalități din PSD.

„Sigur că George Maior ar trebui schimbat din funcţie, dar, din păcate, această decizie nu aparţine ministrului de Externe!”, a declarat Călin Tăriceanu.

„Domnule Tăriceanu, în numele ADEVĂRULUI: conform Constituției, propunerea de rechemare a lui Maior trebuie să vină de la ministrul dvs. Meleșcanu!”, declară în replică tânărul deputat PSD Liviu Pleșoianu. Pleșoianu îi citează șefului senatului textul din Constituție, art. 91, alin. (2), care este foarte clar:„Preşedintele, la propunerea Guvernului, acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României”…

Mai mult, Pleșoianu îi atrage atenția șefului ALDE că, la unele solicitări ale sale, ministrul ALDE Meleșcanu „a răspuns EXACT ca purtătoarea de cuvânt a DNA„.

În acest context, Pleșoianu îi dă lui Tăriceanu o adevărată lecție despre diferența între ipocrizia vorbelor goale și o acțiune concretă — totul cu referire la comisia propusă de liderul ALDE „referitoare la protocoalele secrete”… arată Sputnik.


 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri