Caută
Close this search box.

Ecaterina Andronescu – Petre Daea, replici la B1 TV

ecaterina andronescu

Ecaterina Andronescu, senator PSD și Petre Daea, ministrul Agriculturii, au avut un schimb de replici.

orbind despre subiectul pestei porcine, ministrul i-a sugerat senatorului că ar trebui să-și dea cu părerea doar în domeniile în care are expertiză. Totul a pornit de la întrebarea jurnalistului Silviu Mănăstire: ”Aveți o mare problemă în zona politică cu pesta porcină? Lovește în electoraul dumnavoastră”.

Vă prezentăm replicile dintre Ecaterina Andronescu și Petre Daea:

Ecaterina Andronescu: Dincolo de costurile politice, înțeleg cât de mare este suferința oamenilor în curtea celor cărora li se ia animalele. Întrebarea este de ce nu se găsește o soluție de izolare a focarelor de pestă porcină.

Petre Daea: Eu știam că doamna Andronescu este un profesor și un chimist bun. O respect pentru aceste aspecte, dar îmi pare nespus de rău că ne dăm cu părerea în zone pe care nu le cunoaștem. Nici ministrul Agriculturii, adică eu, nu știe, în intimitatea fenomenului, ce se întâmplă. Dacă pe baza acestui subiect se face interpretare politică, nu mă veți mai avea niciodată în dialog pe asemenea teme care pun gaz pe foc în loc să venim și să stingem focul. Se vrea crearea unei stări cu lacrimi de suferință în condițiile în care țara are nevoie de unitate și de o abordare serioasă. Eu nu strig, eu vreau doar să mă auziți.

Ecaterina Andronescu: Eu nu am criticat ceva, dar mă gândesc care ar putea fi soluțiile. Poate să vină Uniunea Europeană cu o soluție, nu să o găsim noi în România.

Petre Daea: Iată o temă de cercetare pentru mediul universitar din care faceți parte! Prin dorințele pe care le avem, este bine să ne găsim locul acolo unde ne îndeamnă priceperea pe fiecare.

Dialogul a avut loc la B1 TV în emisiunea ”Dosar de politician” realizată de Silviu Mănăstire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri