Caută
Close this search box.

Focșani: Dosar penal pentru managerul căminului de vârstnici

Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani a confirmat joi faptul că pe numele directorului de la Căminul pentru persoane vârstnice Focşani a fost depusă plângere penală pentru lipsire de libertate şi purtare abuzivă.

‘Vă pot confirma că s-a înregistrat, prin Serviciul audienţe, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, astăzi, o plângere prin care s-au reclamat fapte de lipsire de libertate şi, faţă de conţinutul plângerii, s-a apreciat că ar fi vorba despre săvârşirea şi a unei infracţiuni de purtare abuzivă. Motiv pentru care s-a înregistrat astăzi dosar penal, urmând să se efectueze cercetări pentru aceste două infracţiuni, iar în urma cercetărilor, vom stabili exact încadrarea juridică a faptelor şi împrejurărilor în care acestea au fost, eventual, comise’, a declarat Anca Dorina Râşca, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani.

Acuzaţiile la adresa directorului Căminului pentru persoane vârstnice din Focşani, preotul Cătălin Ifrim, au fost formulate de o infirmieră, angajată a instituţiei. Faptele s-ar fi petrecut, potrivit plângerii depuse, în dimineaţa zilei de luni, 27 august.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, a trimis joi Corpul de Control pentru a verifica faptele semnalate.

‘Până la finalizarea anchetei interne, solicit tuturor celor implicaţi să se abţină de la alte comentarii sau declaraţii publice, care sunt de natură să păteze în mod nemeritat imaginea instituţiei. Iar dacă la final verificările vor arăta că există persoane care se fac vinovate de fapte penale, personal, voi solicita organelor de anchetă să preia cazul, astfel încât persoanele în cauză să suporte rigorile legii’, a precizat primarul Cristi Misăilă.

Miercuri, în mediul online a apărut o filmare în care o angajată a Căminului de bătrâni Focşani îl acuza pe directorul instituţiei, preot, care slujeşte la Biserica Domnească din Focşani, că ar fi sechestrat-o şi ar fi agresat-o sexual în biroul său, timp de mai multe ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri