Caută
Close this search box.

Rusia își dezvoltă sistemul antirachetă: o nouă rachetă a fost lansată cu succes

La baza militară rusă din Sary-Shagan, Kazahstan, a avut loc cu succes lansarea test a unui nou sistem de apărare antirachetă de pe piața internă, ea a confirmat caracteristicile inerente asumate. Acest lucru a fost raportat jurnaliștilor joi în serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării citat de TASS.

„Nudol” înlocuiește „Amur” și va fi noul sistem antirachetă rusesc. „Noul sistem de apărare antirachetă, după o serie de teste a confirmat în mod fiabil caracteristici inerente și a finalizat cu succes sarcina, lovind ținta convențională cu o anumită precizie“, – a declarat într-o videoconferință comandantul adjunct al comandamentelor comune aeriene și de apărare împotriva rachetelor, Andrey Prikhodko.

Anterior, în februarie, aprilie și iulie 2018 au fost raportate teste de succes ale noului interceptor rus. Așa cum a remarcat Prikhodko mai devreme, caracteristicile sale legate de gama, acuratețea și durata de viață „depășesc cu mult armele aflate în prezent în serviciu”. Rusia tinde să își dezvolte în continuare sistemul antirachetă testându-și în continuare inovațiile în domeniul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri