Caută
Close this search box.

Organul parşiv fără de care nu putem trăi şi care dă semne de boală doar când este prea târziu

Pancreasul este un organ vital fara de care nu se poate trai. Afectiunile sale sunt de multe ori fatale, iar medicina moderna este neputincioasa in fata lor.

Pancreasul este a doua glanda ca marime dupa ficat implicata activ in procesul de digestie, mai exact in metabolizarea glucidelor si a lipidelor. Pe cat este de important pentru organism, pe atat este de parsiv. Bolile de pancreas au simptome discrete, care pot fi asimilate cu usurinta altor boli. Afectiunile sale sunt de multe ori fatale si au tendinta sa se cronicizeze.

Cancerul de pancreas, fatal in peste 90% dintre cazuri

Cea mai grava boala a pancreasului, care este fatala in peste 90%, dintre cazuri este cancerul pancreatic. Nu da simptome decat atunci cand este mult prea tarziu.

„Cancerul pancreatic apare in general la pacientii de peste 50 de ani. Este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, un ucigas tacut care nu te avertizeaza decat atunci cand este prea tarziu. Practica medicala a relevat ca pacientii au sanse mici de supravietuire. Speranta de viata este in general de sase luni sau un an de la diagnosticare. Pot aparea si exceptii, persoane care reusesc sa invinga boala, dar aceste cazuri sunt rare“, spun medicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri