Caută
Close this search box.

Agenţia guvernamentală rusă Sputnik speculează impardonabila gafa lui Fifor legată de rachetele de la Deveselu

Cum ere de aşteptat, Sputnik, agenţie de presă guvernamentală rusă, arată că Mihai Fifor, ministrul român al Apărării Naţionale, a „scăpat porumbelul” aseară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, iar acum se contrazice, afirmând că spusele sale au fost deturnate.

BUCUREŞTI, 1 aug —Sputnik, Georgiana Arsene. „Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice?„, a declarat aseară, la Antena3, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

După reacţiile apărute la scurt timp în presă şi în care Mihai Fifor era atenţionat că a spus ce nu trebuia, şi anume că la Deveselu sunt rachete de interceptare, nicidecum balistice, oficialul român a revenit asupra declaraţiei şi susţine că nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase. Cu alte cuvinte, Fifor se contrazice, scrie Sputnik.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat în mai multe rânduri că scutul de apărare antirachetă din România poate fi ușor echipat cu rachete de rază medie de acțiune, rachete de atac, arată Sputnik.

UPDATE: Pavel Alekseenko, secretar al Ambasadei Rusiei în România, a afirmat azi, după declaraţia lui Mihai Fifor legată de rachetele de la Deveselu, că declaraţia ministrului român al Apărării e o dovadă că „scutul american din Deveselu e o ameninţare directă şi imediată“ la adresa Moscovei şi îi mulţumeşte pentru „adevărul spontan“.

Declaraţia lui Fifor este încă o dovadă că scutul american din Deveselu reprezintă o ameninţare directă şi imediată la adresa securităţii naţionale (n.r.- a) Federaţiei Ruse. Mulţumesc, dle Fifor pentru adevărul spontan, a scris Pavel Alekseenko, secretar al Ambasadei Rusiei la Bucureşti, pe pagina sa de Facebook, conform Adevărul.

Pagina lui Pavel Alekseenko nu mai este vizibilă Facebook.

„Alimentează propaganda rusă”

Opiziţia a cerut imediat demisa lui Fifor după ministrul ce a afirmat că la baza militară de la Deveselu ar exista rachete balistice.

“Evident că niciodată preşedintele Putin nu o să fie extrem de încântat de faptul că în România se dezvoltă capabilităţi militare foarte serioase. Cum ar putea să fie vreodată preşedintele Putin încântat de faptul că în România avem baza militară de la Deveselu, cu rachetele balistice, cum ar putea vreodată preşedintele Putin să fie încântat că avem baza de la Mihail Kogălniceanu populată cu militari americani şi noi insistăm în continuare faţă de SUA în parteneriatul strategic să asigurăm permaneţa militarilor americani pe teritoriul românesc?”, a spus Mihai Fifor, aseară,  la Antena3, conform News.ro.

Unul dintre cei mai veheneţi critici ai ministrului Apărării fost Traian Băsescu. El a spus, rerindu-se la Fifor, că nu s-a gândit că cineva poate să facă declaraţii mai „dăunătoare” ţării decât ministrul Agriculturii, Petre Daea, iar ce spune Fifor, dacă ar fi adevărat, ar confirma încălcarea acordurilor dintre SUA şi Rusia, dar şi dintre NATO şi Rusia.
Totodată, Băsescu afirmă că Mihai Fifor a alimentat propaganda rusă şi decredibilizează România şi SUA în faţa aliaţilor.

Azi, într-o intervenţie telefonică la Digi24, Fifor a spus că a fost o greşeală de înţelegere, el neafirmând că la Deveselu sunt rachete balistice.

“Niciodată nu cred că cineva ar putea afirma că la Deveselu avem rachete balistice. Eu aseară, am spus foarte clar că avem baza de la Deveselu, care se ocupă de rachetele balistice, în niciun caz că la Deveselu avem asemenea rachete. E puţin probabil că eu să nu ştiu ce adăpostim la Deveselu, să nu ştiu că acolo sunt rachetele interceptoare şi în ce mod funcţionează scutul de la Deveselu. Încă o dată, pot spune doar că a fost o greşeală de înţelegere, de comunicare în cel mai rău caz, dar în niciun caz nu aş putea vreodată afirmă că la baza de la Deveselu avem rachete balistice”, a declarat Mihai Fifor.

https://magnanews.ro/2018/08/01/fifor-calca-pe-urmele-lui-dancila-si-gafeaza-impardonabil-ministrul-apararii-spune-ca-avem-rachete-balistice-la-deveselu/

Un răspuns

  1. VAI …VAI…VAI….CUM SA FACI ASEMENEA GRESEALA , TU, MINISTRU MAPN …..”DEMISIA”…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri