Caută
Close this search box.

Alina Mungiu-Pippidi atacă mitingul diasporei: Mase de manevră fasciste, lumpeni și huligani

alina mungiu

Alina Mungiu-Pippidi a publicat un alt articol critic, Singura soluție, înc-o involuție?, de data aceasta la adresa mitingului diasporei din Piaţa Victoriei, pe care-l cataloghează drept o imensă manipulare.

Ca să-şi argumeze poziţia, Mungiu foloseşte expresii dure, precum: „mase de manevră fasciste”, „lumpeni și huligani ai Internetului”, „concertul propagandistic de lins diaspora undeva”, iar discursul ei este foarte aproape de cel al reprezentaţilor puterii actuale

…Scopul lor a fost altul, și acela a fost atins.

Scopul numărul unu a fost să creeze în presa străină imaginea că în România e o dictatură, astfel încăt deși Dragnea și Tăriceanu sunt înjurați la toate orele (ce să mai spun de Carmen Dan) în public, fără nici o amendă pentru nimeni, nici măcar de la CNA, să apară în gazetele pe care le citește Timmermans că nu există libertatea cuvîntului la București. Dovada e un băiat cu mușchi de sepepist prezentat ca „suedez” care nu are libertatea să își scrie „M…PSD pe mașină”. Ce să mai vorbim, e mai rău ca în Venezuela. Și inflația e comparată între cele două țări, deși una e de ordinul miilor iar cealaltă scade sub cinci, scrie  Alina Mungiu-Pippidi, în romaniacurata, sub titlul Singura soluție, înc-o involuție?.

Scopul numărul doi și cel mai constant al acestor oameni este să mențină starea de mobilizare electorală pînă cînd chiar or veni niște alegeri. Analiza lor e că s-au pierdut alegerile din 2016, ca și turul 1 din 2014 pentru că lumea și-a arătat părerea despre alternativă nevenind la vot. Trebuie deci creată o enormă amenințare la adresa democrației, o enormă radicalizare – cu prețul creării unei mase de manevră fasciste, de lumpeni și huligani ai Internetului, dar și ai vieții reale, care vineri seara au făcut ce știu ei să facă, fiind conduși spre acest deznodământ de propagandiștii lor de săptămâni bune, ca la viitoarele prezidențiale să nu mai avem atîtea emoții.

Trebuie deci montate provocări, cît mai multe provocări, ca pe urmă facem ca la Catalonia, strigăte că violența poliției spaniole justifică separatismul, și că de ce s-a băgat poliția cînd noi voiam să dăm guvernul jos. E win-win pentru cine le face…

CITESTE TOT ARTICOLUL

15 răspunsuri

  1. Tu eşti un gunoi comunist, o epavă a comunismului, cum îți permiți să vorbeşti aşa despre protestatari. Rasa măti de unflată.

  2. Lordul Hau Hau (grafie românizată), oficina goebelsiană adresată englezilor în WW II, în varianta femininopesedistă. Antecesorul a sfârșit spânzurat ca trădător.

  3. Umflato ești odioasa, asta cu “fasciștii” e veche, una doua, sunt fasciști in piața, manipulați și dezinformați. Fa un lucru bun acestei lumi, sinucide-te ca oricum daci umbra degeaba acestui pământ. Hoit expandat ce ești

  4. Tu zici ca suntem in democratie? Democratie inseamna libertate, cuvant liber, libartatea de a-mi exprima nemultumirile oriunde, in piata, pe strada, la scoala, democratie inseamna sa vin cu argumnete pro si contra atunci cand nu sunt de acrd cu parerea altcuiva, democratie inseamna fair play, bun simt si sa-ti pese! Tu, doamna profesor undeva in lume, deci un fel de diasporita, te gasisi sa definesti altfel democratia, asa, in stil psd-ist, adica punandu-ne pumnul in gura. Ca sa nu mai spun de termenii „academici” , peiorativi, ca sa raman la nivelul tau, pe care ii folosesti la adresa celor care in cea mai mare majoritate au manifestat pasnic, dar au afost culcati la pamant! RUSINE sa-ti fie, doamna Lumpen, caci asa ai merita sa ti se spuna!

  5. Mai, femeie, tu mai esti intreaga la minte? Pentru ca oamenii care mai au creier nespalat de propaganda PSD mai gandesc!
    Te rog sa nu mai spui niciodata ca esti din Iasi. Mie si la inca 300.000 de ieseni ne e rusine ca te tragi din orasul nostru! Nu meriti nici cea mai mica consideratie si ne faci de ras pe toti! Te rugam sa nu mai faci publice afirmatiile tale!

  6. Prostu’ cînd nu are argumente începe cu jigniri și trivialități! Bravo Mungiu-Pippidi,o analiză „gheață”!

  7. Doamna Alina Mungiu, din partea mea, jos pălăria ptr articol și nu numai. La marea de comentarii pe care a-ți primit,la care unii va înjură(și eu zic la dracu’ cu ei), alții va perie.In sfârșit nu este treaba mea. Habar n-am daca ve-ți citii postarea mea. Asta este. Însă, eu Lorin Alexandru, sunt un neica nimeni, un anonim in marea masă a tăcuților, un om care cred că în democratie votul este definitor.Ok. Va felicit pentru ce a-ți scris, și chiar mi-am regăsit gândurile acolo. Dar, fiind atât de incisivă, tare îmi este teamă că ” ochii albaștri” vor face vb totul sa va discrediteze. Deja cred că au început. Toate respectele mele ptr dvs.

  8. Îmi pare foarte rău că ești sora lui Cristian Mungiu!
    Ești o hitleristă.
    Se pare ca ai creierul atrofiat din cauza nesimțirii acumulate împreună cu cârnații, micii și berea lui Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri