Caută
Close this search box.

Augustin Lazăr arată că justiţia are nevoie de presă mai mult ca niciodată: Manipularea, folosită ca instrument

Augustin Lazăr, procurorul general, atrage atenţia că trecem printr-o perioadă foarte sensibilă pentru justiţie şi pentru statul de drept din România, în care e nevoie de mass-media mai mult ca niciodată pentru a se cunoaşte adevărul despre activitatea Ministerului Public.

Aceasta a fost doar una dintre temele prezentate de Lazăr atunci când a vorbit despre corespondenţa purtată cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi cu Ministerul de Justiţie

Declaraţia sa, după cum susţine Lazăr, are rolul de a stabili adevărul cu privire la o temă extrem de dezbătută – cea ca protocoalelor de cooperare cu SRI.

Totodată, Lazăr contrazice declarațiile lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, care îl acuzase pe procurorul general că i-ar fi ascuns existența protocolului clasificat cu SRI.

„Manipularea opiniei publice este folosită ca instrument pentru destabilizarea activității procurorilor. Aceasta declarație are rolul de a stabili adevărul. Consider și o chestiune de onoare și o datorie profesională să clarific toate suspiciunile și interpretările false apărute abundent în spațiul public. În spiritul transparenței instituționale, pe care am promovat-o, voi face publică corespondența pe care am purtat-o cu CSM și ministrul Justiției”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general califică drept manipulare penibilă acțiunile din spațiul public cu privire la informarea dintre instituții. „În mod transparent, prin informarea CSM și ministrului Justiției, în mod constant primul demers fiind făcut la 13 martie 2017, într-un cadru legal care a reprezentat un mod instituțional de lucru în România. A se vedea protocoalele similare încheiat de SRI cu Inspecția Judiciară, CSM, ICCJ și alte instituții. (…)

Se fac niște show-uri care nu fac bine nimănui, nici justiției, nici Ministerului Public. Să vedem care e adevărul despre manipularea penibilă apărută în spațiul jublic. A manipula pe cineva e ofensator”, a mai spus Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri