Caută
Close this search box.

Bilanț alarmant: 781 de focare de pestă porcină în România

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Geronimo Răducu Brănescu, anunță că s-au înregistrat 781 de focare de pestă porcină, în zece judeţe, iar peste 120.000 de porci au fost deja sacrificaţi.

”Este cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial”, apreciază Geronimo Răducu Brănescu, conform news.ro.

Preşedintele ANSVSA a prezentat, miercuri, ultimele măsuri pe care specialiştii le-au propus pentru a limita efectele epidemiei de pestă porcină africană.

Potrivit preşedintelui ANSVSA , ultimele măsuri recomandate de specialiştii pentru limitarea efectelor epidemiei de pestă porcină africană sunt menţinerea filtrelor rutiere (pentru a depista tentativele de a scoate din perimetru animale bolnave sau produse provenind de la acestea) și păstrarea avizului sanitar interjudeţean.

”România şi Europa se confruntă în prezent cu cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial”, afirmă Brănescu.

Acesta a precizat și că au fost finalizate dosare pentru despăgubire pentru 1.890 de exploataţii, în valoarea totală de aproape 6,8 milioane de lei și au fost plătite 84 de dosare în valoare de 220.060 de lei. În curs de finalizare mai sunt în prezent 681 de dosare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri