Biserica Ortodoxă Română este îngrijorată de violențele de vineri, din timpul protestelor din Piaţa Victoriei şi îndeamnă lumea la pace și dialog, precizează BOR într-un comunicat de presă.

“Întreaga ţară este îngrijorată de evenimentele recente soldate cu violențe ale căror victime sunt atât civili, cât și forțe de ordine. Biserica Ortodoxă Română, neutră din punct de vedere politic, dar sensibilă la problemele sociale, în calitatea ei de „factor al păcii sociale” îndeamnă la rugăciune, pace, dialog și coresponsabilitate socială. Ura, violenţa și polarizarea societății nu sunt benefice pentru ţară”, precizează BOR.

De asemenea, Biserica Ortodoxă Română îndeamnă preoţii să se roage pentru unitatea poporului român.

“​Îndemnăm preoții și credincioșii Bisericii Ortodoxe Române să săvârșească rugăciuni pentru pacea şi unitatea poporului român, mai ales în anul acesta al centenarului, atât de important pentru noi. În același timp, trebuie încurajate şi cultivate dialogul și coresponsabilitatea, pentru binele României”, se mai arată în comunicat.

Jandarmii au intervenit în forță, vineri seara, cu gaze lacrimogene și tunuri de apă, în Piața Victoria, pentru a dispersa protestatarii aflați în fața sediului Executivului. Peste 400 de persoane, printre care 35 de jandarmi, au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD. Dintre aceste persoane, 40 au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 8 =