Caută
Close this search box.

California se confruntă cu cele mai mari incendii din istoria sa

Două focare de incendii care au devastat nordul statului California au format luni cel mai mare incendiu din istoria acestui stat din vestul Statelor Unite, a anunțat autoritățile citate de AFP.

Cunoscut împreună ca „complexul de incendiu Mendocino”, cele două incendii au consumat până acum 114.850 hectare de teren – o zonă aproape de mărimea imensului oraș Los Angeles – și sunt controlate doar în proporție de aproximativ 30% a anunțat CalFire, serviciul de stingere a incendiilor din California.

Doi oameni au murit deja  în acest dezastru. „Astăzi, un sistem de înaltă presiune a adus regiunii vreme mai caldă, secetă și vânturi puternice”, a declarat CalFire într-o declarație. „Echipajele de incendiu în această seară vor încerca să profite de temperaturile mai scăzute” pentru a-și consolida măsurile de control al incendiilor, a adăugat CalFire.

Focul complexului Mendocino a depășit zona distrusă focul Thomas, care a pârjolit 114.078 de hectare în decembrie 2017. Incendiul Carr, care este și în California de nord, a ucis șapte persoane și a distrus mai mult de 1.600 de clădiri, inclusiv 1.000 de case, acum a fost limitat din forța sa la 45%. Celălalt incendiu din regiune, Ferguson, care a provocat închiderea parțială a Parcului Național Yosemite în timpul sezonului turistic de vârf, a fost limitat la 38%.

Mai mult de 14 000 de pompieri se luptă împotriva diferitelor incendii din California. Mai multe mii de persoane au fost evacuate de la începutul acestei serii de incidente. Unora li s-a permis să se întoarcă acasă în ultimele zile.

Aceste incendii sunt „extrem de rapide, extrem de agresive, extrem de periculoase”, a spus Scott McLean, șef adjunct al Departamentului de Păduri și Protecție împotriva Incendiilor din California. „Vedeți cât de imens a devenit în doar câteva zile … Vedeți cât de repede acest complex de incendiu Mendocino a crescut în clasamentul revendicărilor”, a spus McLean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri