Caută
Close this search box.

Campania electorală din SUA: Mueller propune sențința pentru fostul consilier a lui Trump

Consilierul special al SUA, Robert Mueller, a recomandat o pedeapsă cu închisoarea de până la șase luni pentru fostul adjunct al campaniei Trump, George Papadopoulos, informează BBC.

Mueller, șeful unei investigații privind presupusa implicare rusă în alegerile din 2016, a declarat că o astfel de sentință a fost „justificată și adecvată”. Papadopoulos a recunoscut că a mințit despre contactele sale cu rușii în timp ce era membru al echipei de campanie a lui Trump. Condamnarea va avea loc pe 7 septembrie.

„Guvernul nu adoptă o poziție cu privire la o anumită sentință care trebuie impusă, dar respectă faptul că o sentință de detenție în cadrul liniilor directoare aplicabile cu închisoarea de la zero la șase luni este adecvată și justificată”, spune memorandumul lui Mueller către judecător. Memorandumul adaugă că Papadopoulos a mințit FBI-ul despre contactele sale cu rușii. Printre contacte figura și un profesor din Londra, care a declarat că Rusia are informații despre candidatul democrat la președinție, Hillary Clinton. „Minciunile inculpatului au subminat capacitatea anchetatorilor de a contesta profesorul, de a-l reține sau a-l aresta în timp ce era încă în Statele Unite”, se arată în memorandum. „Declarațiile false ale inculpatului aveau intenția de a dăuna anchetei și au făcut-o”.

Papadopoulos, un avocat din Chicago, este unul dintre cei trei oficiali ai campaniei lui Trump, care au recunoscut că au mințit anchetatorii, printre care fostul consilier al securității naționale, Michael Flynn, și omul de afaceri Richard Gates, care a fost președinte adjunct al campaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri