Caută
Close this search box.

„Colaborare deplină”. Trump a autorizat personalul Casei Albe să coopereze cu Mueller

Președintele Donald Trump a declarat sâmbătă că a permis avocatului Casei Albe Don McGahn și altor membri ai personalului prezidențial să ”colaboreze deplin” în investigația privind suspiciuni de coluziune între campania sa și Rusia, informează AFP.

Anunțul lui Trump pe Twitter a venit după ce „New York Times” a raportat că McGahn „a cooperat în mare măsură” cu ancheta procurorului special Robert Mueller în cel puțin trei interviuri cu anchetatorii cu o durată totală de 30 de ore.

„Am permis avocatului Casei Albe, Don McGahn, și tuturor celorlalți membri ai Casei Albe să coopereze pe deplin cu procurorul special”, a spus Trump. „În plus, am transmis imediat mai mult de un milion de pagini de documente, cele mai transparente din istorie. Nici o coluziune. Nici o obstrucție. Vânătoare de vrăjitoare!”, a spus preşedinte.

Trump a negat încă de la început acuzațiile aduse de oponenții săi, de coluziunea echipei sale de campanie din 2016 cu oficialii ruși și de obstrucție a justiției. El consideră ancheta procurorului special ca o complot împotriva președinției sale și solicită să se încheie.

Potrivit „New York Times”, care se bazează pe numeroase surse, inclusiv oficialii vechi și actuali, McGahn a furnizat „conturi detaliate” ale episoadelor cu privire la faptul dacă Trump a căutat obstrucționarea justiției. Potrivit cotidianului, declarațiile lui McGahn includ presupusele încercări ale lui Trump de a-l obstrucționa pe Mueller și declarațiile și acțiunile președintelui atunci când l-a respins pe directorul FBI, James Comey.

Postarea lui Trump prin care a permis lui McGahn să coopereze din toată inima vin într-un moment în care „New York Times” se îndoia că președintele era conștient de nivelul său de cooperare. Ziarul a subliniat că este foarte rar ca un avocat să fie atât de deschis cu anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri