Caută
Close this search box.

CTP: Toader îl va destitui pe Lazăr pentru că poate și pentru că așa are sarcina

tudorel toader

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu susţine că Tudorel Toader, ministrul Justiției, îl va destitui pe Augustin Lazăr din funcția de procuror general „pentru că poate și pentru că așa are sarcina”.

„…Am văzut mulți miniștri ai Justiție în perioada post decembristă, nu îmi amintesc niciunul, nici Ion Predescu, Chiusbaian, Stănoiu sau Predoiu, Macovei, Cristian Diaconescu, Victor Ponta, care a fost interimar la Justiție, toți miniștri de stânga și dreapta – fiecare dintre ei a fost numit politic – au făcut jocuri, au încercat să își plaseze oameni, dar niciunul nu a atacat cu o asemenea desconsiderare, dispreț, virulența justiția din România cum o face acest domn, care o face de pe poziția de profesor universitar de Drept, de fost judecător al CCR de membru al Comisiei de la Veneția, un om situat în inima sistemului de justiție“, susţinea Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Un jurist situat în inima sistemului de justiţie din România atacă pe toți procurorii din România, spunând că ministerul Public s-a îndepărtat de la Constitutie, de la principiile constituționale.

De unde și reacția a 200 de magistrați care îi spun că nu se poate așa ceva. Nu se poate să încerce să îl destituie fără motiv pe domnul Lazăr și nu se poate să atace în felul acesta josnic din considerente de joc murdar politic pe toți magistrații din România.

Va rămâne în istorie, nu rău, ci ticălos. Acesta e cuvântul potrivit“, precizează scriitorul și jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Ministrul Justiţiei a stârnit furia procurorilor și judecătorilor.

Aproape 200 de magistrați i-au trimis, joi, o scrisoare în care îl critică pe Tudorel Toader pentru declaraţiile făcute de acesta la adresa Ministerului Public, dar și pentru decizia de evaluarea a procurorului general, Augustin Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri