Caută
Close this search box.

Dacian Ciolos despre prestația Jandarmeriei: Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor

Dacian Cioloș, liderul incontestabil al opoziției din România critică intervenția în forță a jandarmilor din Piața Victoriei și consideră că s-a mers prea departe.

„Un om cu mintea normală și cu in minim respect față de semeni nu poate să nu fie în seara asta în fața evidenței că s-a mers prea departe.
Reacția forțelor de ordine, și a celor care le-au dat ordinele de evacuare a unei manifestații pașnice, este un precedent extrem de periculos pentru democrația românească.
Nu există justificare pentru a interveni cu gaze lacrimogene împotriva femeilor, copiilor, unor oameni aflați în scaune cu rotile.
Articolul 36 din Legea 550/2004 de organizare a jandarmeriei interzice o astfel de intervenție.
Cei care au responsabilitatea de a proteja oamenii pașnici, liniștea și ordinea publică, au pus în oericol viața semenilor.
Toți cei care au dat ordin trebuie să plătească pentru excesul de putere și această intervenție disproporționată”, scrie Ciolos pe pagina sa de facebook.

Incidente extrem de violente au avut loc, vineri seara, în Piaţa Victoriei, jandarmii intrând în forţă pentru a goni oamenii. Incidente au avut loc pe tot parcursul protestului, unii manifestanţi au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au ripostat cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă. Mai multe persoane au avut nevoie de ajutor medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri