Caută
Close this search box.

Demnitarul care ne îndemna să punem Centenarul pe «tricoaiele» noastre, convins că a fost doar o exprimare nefericită

Cosmin Butuza, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), a mai spus, senin, o trăsnaie, după ce a declarat că trebuie să ne punem Centenarul pe „tricoaie”.

Butuza susţine că fost vorba doar de o „exprimare nefericită”, pe care nici chiar el n-ar fi observat-o, dar că noi, românii, dincolo de exprimarea sa, trebuie să se mândrim cu Centenarul.

Întrebat azi, la Târgu-Jiu, despre momentul în care a folosit cuvântul „tricoaie” în loc de „tricouri”, în contextul Centenarului, secretarul de stat a spus:

A fost o exprimare nefericită. Cred ca mesajul trebuie văzut dincolo de această exprimare nefericită. În continuare spun că trebuie să ne mândrim că suntem români, trebuie să ne mândrim cu Centenarul. Nimeni nu a observat, nici eu nu am observat această greşeală, să spunem aşa. Am vorbit şi cu reprezentanţii presei din Oradea, trebuie să ne bazăm pe evenimentele sportive. La Oradea este Campionatul European de Şah, aici (la Târgu-Jiu -n.r.) trebuie să ne bazăm pe Campionatul Naţional de Baschet. Cred că trebuie să vedem dincolo de unele expresii aşa-zis nefericite. Nu face parte din vocabularul meu, nu folosesc niciodată. Dacă vă uitaţi şi pe înregistrare, am pus şi mâna pe microfon şi nu este un cuvânt foarte clar. Îmi cer scuze în primul rând faţă de românii care s-au simţit ofensaţi, îmi cer scuze public faţă de ei pentru această scăpare, să zic gramaticală”, a spus Butuza, citatat de Mediafax.

Acesta speră că nu va rămâne cunoscut din cauza folosirii incorecte a unui cuvânt. Butuza a precizat că, deşi se îmbracă în cămaşă, de obicei, de această data a folosit un tricou.

„Tot timpul port cămaşă. Acum am venit special în tricou, că am ştiut că o să sară presa pe mine. (…) Sper să nu rămână în istoria sportului românesc această greşeală sau eroare gramaticală”, a mai spus Butuza.

La rândul său,  Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului, a spus că a avut discuţii cu Cosmin Butuza şi crede că de vină au fost emoţiile.

„Eu v-aş ruga să lăsăm la o parte această exprimare nefericită şi să discutăm despre turneul la care am venit. (…) Sunt discuţii pe care le-am avut, sunt discuţii private şi nu aş vrea să menţionez. A fost cel mai probabil o exprimare nefericită. Ştiţi foarte bine ceea ce a vrut să spună, a fost doar o expresie nefericită, nu a fost nicio intenţie de a stâlci un cuvânt, probabil că emoţiile uneori îţi joacă feste„, a spus Ioana Brad.

Cosmin Butuza, secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, a folosit, într-o conferinţă de presă ţinută la Federaţia de Şah, cuvântul ”tricoaie” în loc de „tricouri”, precizarea fiind făcută în contextul Centenarului.

Avem 100 de ani de la Marea Unire şi cred că trebuie să ne mândrim cu acest lucru, să arătăm şi străinilor că suntem români, că ne mândrim cu Centenarul, să punem Centenarul pe tricoaiele noastre, pe afişele noastre, pe tot ceea ce înseamnă„, a declarat Cosmin Răzvan Butuza la Oradea, potrivit unei înregistrări video postate pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Şah.

https://magnanews.ro/2018/08/02/gafa-extrema-a-unui-secretar-de-stat-in-mts-sa-punem-centenarul-pe-tricoaiele-noastre/

Un răspuns

  1. Da pe el nefericitul cine l-a fericit cu asa functie pe care o ocupa spre nefericirea noastra?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri