Marina mexicană a declarat vineri că a descoperit un laborator de droguri subteran în munții din afara capitalei statului Sinaloa identificând și distrugând o cantitate uriașă de 50 de tone de metamfetamină, informează Reuters.

Marinarii au găsit laboratorul după rapoartele serviciilor secrete care indicau că au fost produse tone de droguri în zona municipalității Alcoyonqui, aflată la 19 km în afara capitalei de stat din Culiacan, a afirmat ministerul marinei într-o declarație.

În fotografiile furnizate de minister, se pot vedea doi marinari în costume de hazmat care examinează zeci de containere din plastic într-o pădure de munte.

În declarație s-a mai spus că drogurile au fost ascunse subteran în două zone împreună cu butoaie de substanțe chimice utilizate pentru a produce metamfetamină. Medicamentele au fost incinerate la fața locului din cauza accesului dificil spre locația îndepărtată, a spus ministerul.

Mexic este un furnizor important de metamfetamină în Statele Unite și este sursa de top a heroinei, care alimentează o creștere a dependenței de opiacee. Țara este, de asemenea, principala „autostradă” pentru cocaina traficată spre nord.

Sinaloa este sediul cartelului puternic condus anterior de Joaquin „El Chapo” Guzman, care se confruntă cu un proces în Statele Unite în cursul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =