Caută
Close this search box.

Fabulos, Simona ! Va juca finala cu Stephens, ca la Roland Garros

Șoc la Rogers Cup: se reeditează finala de la Roland Garros 2018, Simona Halep – Sloane Stephens (SUA) ! O finală care, la Paris, s-a încheiat în favoarea marii noastre campioane, care a învins cu 3-6, 6-4, 6-1. Și mai mult ca probabil că se va încheia și la Toronto cu victoria liderului mondial incontestabill, chiar dacă în cealaltă semifinală Sloane Stephens (nr.3 mondial) a ”executat-o” scurt pe ucraineanca Elina Svitolina (nr.5 mondial), 6-3, 6-3.

Fenomenal recitalul de până acum, la Rogers Cup, al jucătoarei deja legendare Simona Halep, nr. 1 mondial autoritar, care și-a asigurat prezența în finala Turneului WTA de nivel Premier 5 de la Melboourne, învingand-o în semifinale, în mod imperial, cu 6-4, 6-1, pe foarte valoroasa australiancă Ashleygh Barty (nr. 15 mondial), după o ora si 11 minute de joc. 585 puncte primește Simona, numai până acum, de la Toronto, iar avansul ei față de nr.2, Caroline Wozniacki, a crescut acum  la 1.651 de puncte !

Cu puține ore înainte, în sferturi de finală, formidabila noastră constănțeancă mai oferise un recital superb, ”măturând” pur și simplu terenul cu o jucătoare de Top Ten: Simona Halep – Caroline Garcia (Franța, nr.6 WTA) 7-5, 6-1, într-o oră și 29 minute

Revenind la Barty, să spunem că năbădăioasa jucătoare de la Antipozi (22 de ani, foarte tânără), trecuse în sferturi de finală halucinant de ușor de olandeza Kiki Bertens (18 mondial), cu 6-3, 6-1 ! E clar că nu putea fi o adversară foarte ușoară pentru nimeni, nici măcar pentru Simona Halep. Și totuși Simona a învins-o fără niciun fel de probleme.

In fine, sa precizez ca acum totul este matematic riguros: Simona Halep este calificata sigur la Turneul Campioanelor, al primelor 8 jucatoare ale anului, a 5-a sa prezenta consecutiva la aceasta intrecere a elitei-elitelor, anul acesta fiind ultimul in care gazda va fi Singapore. In acest moment, romanca are un total incredibil, trecand de 6.000 de puncte. Mai precis – 6.041 puncte!

In 2019, s-a stabilit ca Turneul sa aiba loc in orasul chinezesc Shenzhen, acolo unde Simona Halep este in 2018 dubla detinatoare a trofeelor, atat la simplu, cat si la dublu, practic pasul decisiv pentru a ajunge nr. 1 mondial!

Finala Rogers Cupa este programată duminică, la 8:30 PM. (foto prosport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri