Caută
Close this search box.

Fără abuzuri în Biserica Catolică. Papa cere uniunea tuturor catolicilor împotriva abuzului sexual

Papa Francisc, care se confruntă cu o serie de crize simultane ale abuzurilor sexuale ale clerului în mai multe țări, a scris luni o scrisoare fără precedent tuturor catolicilor din lume, cerând fiecăruia să ajute la răsturnarea „acestei culturi a morții”, relatează Reuters.

În scrisoarea adresată „poporului lui Dumnezeu”, el a promis, de asemenea, că va fi depus orice efort pentru a preveni abuzul și acoperirea sa. „Ne-am dat seama că aceste răni nu dispar niciodată și că ele ne obligă cu putere să condamnăm aceste atrocități și să ne unim forțele în dezrădăcinarea acestei culturi a morții”, a spus el.

Scrisoarea a răspuns, de asemenea, unui raport recent al juriului din statul american Pennsylvania. El a spus că, deși majoritatea cazurilor din raport „aparțin trecutului”, era clar că abuzul „a fost ignorat de mult, a fost ascuns sau tăcut”.

Un oficial al Vaticanului a spus că a fost pentru prima oară când Papa a scris celor aproape 1,2 miliarde catolici din lume despre abuzul sexual. Scrisorile trecute cu privire la scandal au fost adresate episcopilor și credincioșilor din fiecare țară.

Marele juriu a lansat săptămâna trecută constatările celei mai mari investigații privind abuzul sexual în Biserica Catolică din SUA, constatând că 301 de preoți din stat au abuzat sexual minori în ultimii 70 de ani.

Scrisoarea a fost adresată credincioșilor în timp Biserica se confruntă cu scandaluri privind abuzul sexual într-o serie de țări, inclusiv Statele Unite, Chile și Australia. De asemenea, vine câteva zile înainte de a vizita Irlanda, care încă își revine după efectele propriei crize de abuzuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri