Caută
Close this search box.

FOTO. Medalia Dyanei și apele presărate cu aur și argint

În paralel cu foarte importantele Campionate Europene de canotaj tineret – Under 23, de la Brest, Belarus, continuăm să îi prezentăm pe juniorii și junioarele care s-au remarcat la Plovdiv, cu ocazia recentelor Campionate Balcanice.

Iar asta pentru că toți campionii europeni, mondiali sau olimpici au trecut și pe la Balcaniade, sau mai ales pe la Balcaniade, aceste atât de importante și necesare competiții internaționale, de o valoare din ce în ce mai ridicată ! Iar actualii medaliați de la Campionatele Balcanice sunt viitorii noștri campioni europeni, mondiali și olimpici, asta e dincolo de orice îndoială!

Unul dintre proaspeții medaliați este bănățeanca, născută la Lugoj, Dyana Mocan, care a împlinit 18 ani la 31 mai 2018. Dyana a obținut mai multe medalii la campionatele naționale, absolut remarcabile și foarte greu de câștigat aceste distincții, dar la Plovdiv a cucerit prima ei medalie la un concurs internațional: argintul la opt plus unu (8+), devenid astfel vicecampioană balcanică.

Dyana, o fată extrem de dedicată canotajului și pasionată de acesta, a fost descoperită de antrenorul Zlatomir Balojin la școala la care învăța. Iubește filmele romantice și culorile roșu (desigur) și albastru, iar în ceea ce privește lectura, recomandă (inclusiv ca sportivă), lucrările “ Spune POT, și vei putea” sau “ Ridică-te din propria ta cenușă mai puternic ca oricând”. Inedit și motivant !

 

Pentru viitor, dorește mult să își îmbunătățească performanțele în canotaj. Ea se mai gândește la o posibilă viitoare carieră în Poliție, dar fără a afecta cu nimic lupta ei pentru performanță în canotaj. De asemenea, Dyana vorbește foarte frumos despre ajutorul primit de la prietenul ei, nimeni altul decât recentul campion mondial de juniori la dublu rame, valorosul sportiv Laurențiu Danciu, care acum se pregătește pentru Olimpiada Tineretului.

Mult succes, Dyana Mocan, drumul tău arată frumos, exact așa cum l-ai imaginat și construit tu însăți până acum, cu sufletul, visele și dăruirea ta, pentru marile curse care vor urma pe apele presărate – pentru voi – cu pulbere de aur și argint !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri