Caută
Close this search box.

Frumoasa româncă de la vârful handbalului mondial. FOTO

Fie că deja știți, fie că nu, e momentul să scriem despre unul din cei mai importanți oameni și manageri de sport din România: Narcisa Georgeta Lecușanu.

Narcisa Lecușanu este, în acest moment, unul din cei 5 lideri ai handbalului mondial, mai precis, membru cu drepturi depline al Comitetului Executiv (al Board-ului) Federației Internaționale de Handbal  (IHF), una din cele mai importante și puternice federații sportive din lume.

De notat că, în noiembrie 2017, Narcisa Lecușanu a avut cel mai mare număr de voturi la alegerile pentru Comitetul Executiv al IHF. Concret, există președintele IHF, hassan Moustafa (Egipt), prim-vicepreședintele Joel Delplanque (Franța) și, imediat după aceștia urmează (doar) doi membri executivi, Narcisa Lecușanu (România) și Frantisek Taborski (Cehia). Abia apoi urmează trezorierul, directorul și cei trei vicepreședinți ! E greu să ne încoficial, lista Consiliului IHF, cu numeroși membri și reprezentanți ai țărilor de pe toate continentele.

Dincolo de aceste evidențe absolut remarcabile, Narcisa Lecușanu a fost o sportivă și este (în prezent) un manager de mare prestigiu mondial, un om cu sufletul de aur, cum nu întâlnești prea des în viață ! Narcisa a făcut handbalul la (realmente) cel mai înalt nivel, a fost campioană mondială de tineret în (1995, Brazilia) , vicecampioană mondială de senioare (2005, Rusia), câștigătoare de cupe europene : Cupa Cupelor cu Ikast Boarding și cu Oltchim Rm.Vâlcea, precum și campioană a României cu Oltchim (de 4 ori!), a Germaniei (cu TV Lutzellinden) sau a Macedoniei (cu Kometal Skopje). Iar acum este, așa cum arătam mai sus, în conducerea la vârf a Federației Internaționale de Handbal, ca membru al Comitetului Executiv al acestei prestigioase federații mondiale, un post pe care România nu l-a mai avut niciodată la acest nivel al handbalului.

Nu mai amintim de straniul și aproape incredibilul episod al candidaturii din acest an la președinția Federației Române de Handbal, gest înaintea căruia a ezitat foarte mult, dar l-a făcut totuși, la cererea directă a numeroase cluburi și personalități din hacest sport. Ei bine, Narcisa Lecușanu a pierdut la … 1 (un) vot diferență, în turul II, lucru pe care foarte mulți oameni din handbal și din sport nu l-au putut ”digera” nici până acum ! Narcisa Lecușanu a trecut însă peste tot, cu o eleganță și sobrietate care îi sunt caracteristice, nu s-a plâns de nimic și nu a criticat pe nimeni, ocupându-se mai departe de conducerea handbalului la nivel planetar…

Cei care o cunosc o știu ca pe o femeie încă foarte tănâră, sinceră, directă, generoasă și plină de energie, frumoasă și puternică, care nu uită să fie, nainte de orice, un om, o mamă și o soție ede excepție, dar și un prieten fără egal ! Iar dacă înțelepciunea și experiența ei ar fi fost folosite cu adevărat în România, cum se întâmplă la nivelul mondial al IHF, am fi fost, și noi, cu totul alții, atât din punct de vedere sportiv, cât și moral ! (foto prosport.ro, viatavâlcii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri