Caută
Close this search box.

Grapini, reclamată la CNCD pentru că a insultat românii din străinătate, afirmând: Fără certificat de prost nu puteți participa la miting

maria grapini

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a fost sesizat de către USR Diaspora în legătură cu mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini, care consideră USR Diaspora, a insultat grsv românii din străinătate.

USR Diaspora a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini care i-a jignit pe românii din Diaspora ce participă la mitingul din 10 august, din Piața Victoriei.

”Afirmațiile publice emise de Maria Grapini, o persoană cunoscută la nivel național și internațional și care exercită puterea publică, au efectul de a umili și demoraliza pe cei vizați. Mai mult, faptul că o persoană publică folosește exprimări atât de jignitoare asupra unei întregi comunități, doar pe bază convingerilor politice, induce publicului că un comportamentul jignitor față de românii din diaspora este legitim și justificabil din moment ce este susținut de un funcționar public de rang înalt”, se arată în sesizarea USR Diaspora.

USR consideră că insultarea comunității românești din afara țării este un gest absolut incalificabil indiferent de împrejurări, dar mai ales ținând cont de standarde morale pe care le impune funcția publică.

”În 1990, Ion Iliescu îi numea golani pe protestatarii din Piața Universității. Au trecut 28 de ani și limbajul multor politicieni români nu s-a îmbunătățit, mai ales atunci când sunt criticați. Reprezentanții poporului într-o democrație ar trebui să întruchipeze repere morale al societății și să pună interesele cetățenilor mai presus de cele politice.

Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sancționate pentru a ne asigura că societatea noastră evoluează”, a declarat Emanuel Stoica, președintele USR Diaspora.

USR Diaspora solicită CNCD să analizeze de urgență sesizarea și să o sancționeze pe Maria Grapini pentru discriminare și hărțuire. Europarlamentari ca doamna Maria Grapini fac România constant de râs în Europa prin atitudinea și ideile pe care le promovează. La alegerile din 2019, românii trebuie să trimită în Parlamentul European oameni profesioniști și integri, care respectă valorile democratice europene.

VEZI SESIZAREA

https://magnanews.ro/2018/08/09/europarlamentarul-maria-grapini-ataca-protestul-diasporei-fara-certificat-de-prost-nu-puteti-participa-la-miting/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri