Caută
Close this search box.

Guy Verhofstadt, aliatul european al lui Tăriceanu, critică violențele de la miting

Guy Verhofstadt

Guy Verhofstadt, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, a criticat dur într-o postare pe Twitter violențele jandarmilor față de protestatari. ”În România, dreptul de a protesta și libertatea de întrunire pașnică nu trebuie niciodată restricționate. Reprimarea este inacceptabilă”, a scris Verhofstadt, liderul grupului din care face parte și ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

”Guvernul român trebuie să continue reformele anti-corupție și să se asigure că omnipotența serviciilor secrete s-a încheiat, mai cu seamă înainte de preluarea președinției UE”, a mai scris politicianul belgian pe Twitter.

Reamintim că situația din România va fi discutată în cadrul ALDE european în septembrie, după ce șefa liberalilor austrieci a solicitat excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană, acuzându-l că acționează ”împotriva intereselor și valorilor” promovate de ALDE european prin refuzul de a părăsi coaliția cu PSD.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat că solicitarea șefei liberalilor austrieci a fost înregistrată, iar situația din România va fi discutată pe 7 septembrie, într-o ședință a Biroului partidului.

Tăriceanu și ceilalți lideri ALDE au cauționat permanent acțiunea jandarmilor și au refuzat să denunțe violențele acestora.

Un răspuns

  1. DEMISIA GUVERNULUI IN TOTALITATE PENALI CORUPTI INFRACTORI POLITIA SCHIMBATA CORUPTI MITA SI TOT CE ESTE CORUPT PT CA POPULATIA ESTE SACRA CINSTITA SUB JUGATA DE REGIM TETORIST ISIS ANIMALE DE LUPTA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri