Caută
Close this search box.

Internetul ar putea dispărea în următorii 20 de ani. Concluzia îngrijorătoare la care au ajuns specialiștii

Circa 6.500 de kilometri de cablu de internet vor ajunge sub apă în următorii 15 ani, iar americanii din New York, Miami şi Seattle sunt cei mai vulnerabili la deteriorarea acestei infrastructuri, şi ar putea rămâne fără internet din această cauză, potrivit Business Insider.

Cercetătorii din cadrul Universităţii din Oregon şi cei ai Universităţii din Wisconsin-Madison, care şi-au prezentat studiul luna aceasta, au concluzionat că peste 1.000 de centre de date, care stochează servere şi routere, ar putea fi afectate din cauza inundaţiilor.

Schimbările climatice  cauzează constant creşterea nivelului mărilor, care pot duce la inundaţii la scară largă.

Nivelul mării va creşte cu aproximativ 30 de centimetri în următorii 15 ani, ceea ce ar avea un efect devastator asupra infrastructurii de internet, scriu autorii studiului. Deşi cablurile de internet au fost proiectate să fie rezistente la apă, ele nu au izolaţie hidrofugă.

Dintre furnizorii individuali, cercetătorii se aşteaptă ca AT&T, Inteliquent şi CenturuyLink să fie cele mai afectate companii, deoarece au cea mai mare parte a infrastructurii de internet în zone de coastă.

„Credem că aceste rezultate subliniază o ameninţare reală şi prezentă la adresa managementului şi operaţiunilor sistemelor de comunicare şi că trebuie să luăm curând măsuri, să dezvoltăm planuri pentru a gestiona problema”, scriu autorii studiului.

Studiul a fost bazat pe două seturi de date: Proiecţiile cu privire la creşterea nivelului mărilor, realizate de Administraţia Naţională pentru Oceane şi Atmosferă şi de hărţile infrastructurii de internet în SUA.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri