Caută
Close this search box.

Inundații în Suceava: Zeci de gospodării distruse și un tren blocat

Un număr de șase localități au fost afectate de ploile torențiale din județul Suceava. Astfel, zeci de gospodării din şase localităţi au fost distruse, un drum judeţean a fost blocat aproximativ o oră, iar un tren interregio a staţionat din acelaşi motiv aproximativ jumătate de oră în gara CFR din Câmpulung Moldovenesc, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, citat de Agerpres.

Potrivit ISU Suceava, în urma fenomenelor meteo periculoase de joi au fost afectate municipiul Câmpulung Moldovenesc, oraşele Gura Humorului şi Broşteni, precum şi comunele Dorna Arini, Vatra Moldoviţei şi Frumosu, iar pompierii au intervenit la evacuarea apei din gospodării.

Tot în urma ploilor torenţiale, DN 17B, pe raza oraşului Broşteni, a fost blocat aproximativ o oră de aluviuni, iar lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Broşteni şi de la Secţia Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc au acţionat pentru deblocarea carosabilului şi reluarea traficului rutier.

De asemenea, în municipiul Câmpulung Moldovenesc, joi seara, din cauza unui pod colmatat din zona gării, trenul interregio 1765 Iaşi – Timişoara a staţionat aproximativ 30 de minute, timp în care lucrătorii CFR au intervenit şi au remediat problema.

Potrivit ISU Suceava, zonele critice au fost monitorizate pe tot parcursul nopţi, iar în cursul zilei de vineri pompierii militari vor acţiona în continuare pentru evacuarea apei din gospodării şi decolmatarea fântânilor.

Ulterior, comisii mixte se vor deplasa în teren pentru a evalua pagubele produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri