Caută
Close this search box.

Iohannis condamnă violenţele din Piaţa Victoriei, dar şi reacţia disproporţionată a jandarmilor

În urma violenţelor din Piaţa Victoriei din timpul mitingului diasporei, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat.

Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!, a scris preşedintel Klaus Iohannis pe pagina sa Facebook.

Numărul persoanelor rănite în Piaţa Victoriei crește alarmant: sunt 247 de oameni răniți în confruntările din Piața Victoriei dintre manifestanţi şi jandarmi. Aproximativ 100.000 de români din ţară şi din străinătate au participat la mitingul de astăzi din Piaţa Victoriei din Capitală.

Doi jandarmi, unul dintre ei o femeie, au fost bătuţi de un grup de protestatari.

Reporterii transmit de la faţa locului despre o bătaie generalizată, e o situație gravă. „Peste tot sunt gaze lacrimogene, toată piața e plină de gaz lacrimogen, jandarmii au intrat în oameni”

La mitingul din Piaţa Victoriei au avut loc incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Jandarmii au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene pentru că protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu sticle şi alte obiecte către forţele de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri