Caută
Close this search box.

Italia spune adio victimelor. Tragedia podului prăbușit la Genova provocă furie și durere

Genova și întreaga Italie spun adio sâmbătă victimelor podului prăbușit în cadrul unei ceremonii naționale boicotate de jumătate dintre familiile îndurerate furioase pe guvernul de la Roma, relatează AFP.

Ceremonia va începe la 11:30, ora locală, într-o sală de centrul expozițional, în timp ce pe situl unde s-a produs drama sute de muncitori de salvare continuă să muncească cu schimbul în căutarea altor victime: prăbușirea podului „înghițit” mașini și camioane într-un vid, ucigând 38 și răniți, în timp ce cinci persoane încă lipsesc.

În Italia a fost declarat doliu național: steagurile au fost coborâte și luminile multor monumente, inclusiv ale Colosseumului din Roma, vor fi stinse seara. Pentru reluarea campionatului de fotbal în acest weekend, jucătorii vor ține un minut de tăcere și vor purta o banderolă neagră. Totuși, meciurile celor două echipe din Genova, Sampdoria și Genova au fost amânate.

Într-o sală imensă de expoziții, transformată într-o capelă, 18 sicrie, acoperite cu flori, mesaje și fotografii, au fost aliniate vineri sub privirile rudelor înlăcrimate, a președintelui italian Sergio Mattarella, a președinților celor două camere ale Parlamentului, a majorității miniștrilor și reprezentanților guvernelor străine, dar, de asemenea, potrivit rapoartelor mass-media, a principalilor lideri ai Autostrade per l’Italia, compania de gestionare a autostrăzii.

Familiile unora dintre victime, însă, au ales să nu participe la ceremonie, unii preferând o înmormântare mai intimă și în orașul lor, alții anunțând în mod clar un boicot. Arhiepiscopul Angelo Bagnasco, cel care va conduce înmormântarea difuzată pe un ecran gigant, și-a exprimat „tot respectul față de cei care au refuzat funeraliile statului”. Vineri, el a mers să vorbească cu familiile din capelă, pentru a cunoaște mai bine victimele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri