Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis cere explicații pentru violențele din Piaţa Victoriei: Condamn intervenția brutală a Jandarmeriei

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la intervenţia violentă, în forţă a Jandarmeriei Române contra manifestanţilor paşnici din Piaţa Victoriei.

Prezentăm mai jos comunicatul şefului statului.

Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice.

Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei.

Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă.

Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!

Jandarmii au intervenit în forţă pentru dispersarea protestatarilor. Piaţa Victoriei a fost evacuată după ora 23.

La mitingul din Piaţa Victoriei s-au înregistrat câteva incidente violente între manifestanţi şi forţele de ordine. Jandarmii au folosit tunurile cu apă şi gazele lacrimogene deoarece protestatarii au încercat să ocupe spaţiul din faţa Guvernului şi au forţat gardurile, aruncând în acelaşi timp şi cu sticle şi alte obiecte către forţele de ordine. Potrivit Bucureşti-Ilfov, aproape 250 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un răspuns

  1. Probabil ca Iohannis n-a vazut scenele in care protestatarii „pasnici” bateau cu pumnii si cu picioarele pe doi jandarmi ce fusesera smulsi din formatie si cand Rares Bogdan striga din toti rarunchii; Nu loviti jandarmii! Nu loviti jandarmii!, si multe altele la fel de ‘pasnice’. Sau poate ca le-a vazut dar inca le studiaza pana le intelege, fiindca altfel ar fi condamnat si violenta protestatarilor. Interventia sa pe FB este echivalenta cu momentul „geaca rosie” de anul trecut. Nu e totusi deloc surprinzatoare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri