Liberalii susţin că declaraţiile prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, în Comisia de apărare din Senat sunt foarte grave, punctând că Jandarmeria trebuie să răspundă la ordinul cui a acţionat la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

„Convocată ieri de către Partidul Naţional Liberal la Comisia de apărare din Senat, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, a făcut o declaraţie  despre intervenţia forţelor de ordine în Piaţa Victoriei în data de 10 august. Prefectul Capitalei a afirmat că a semnat ordinul de evacuare a manifestanţilor din Piaţa Victoriei după ora 24,00, adică în data de 11 august, în condiţiile în care purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a susţinut că a primit acest ordin în data de 10 august, la ora 23,11. Aceste declaraţii sunt foarte grave pentru că înseamnă că jandarmii au intervenit în forţă pentru dispersarea manifestanţilor fără ordin semnat de prefectul Capitalei, aşa cum prevede legea.

Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui au acţionat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei? Este tot mai clar pentru toată lumea că acţiunea în forţă a jandarmilor a fost coordonată de la Ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operaţiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să muşamalizeze intervenţia brutală a forţelor de ordine din 10 august, cei implicaţi în această operaţiune se încurcă în explicaţii şi minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea”, se arată într-un comunicat al PNL, potrivit agerpres.ro. 

Liberalii reiterează că la începutul sesiunii parlamentare vor depune moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Partidul Naţional Liberal va continua să cheme la audieri pe toţi cei responsabili în comisiile de specialitate ale Parlamentului până la aflarea adevărului şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Iar la începutul sesiunii parlamentare, PNL va depune o moţiune simplă pentru demiterea ministrul Carmen Dan şi va iniţia procedura de constituire a unei comisii parlamentare”, se mai precizează în comunicat.

112 Vizualizări

1 COMENTARIU

  1. …ce intrebare e asta…?deci huliganii si ANTIFA trebuiau sa darame Guvernul ,sa dea foc tarii…mai nesimtitilor ,n-ati vazut ce s-a intamplat la orele 22-23….?jandarmii trebuiau sa apere Guvernul, cum puteti sa cereti socoteala ca si-au aparat statul….cine santeti voi ,revoltatii?? …aia care ,veniti ca haitele ,la comanda sa ne distrugeti linistea si votul…?ar trebui arestati toti instigatorii loviturii de stat…ca asta a fost ,si acum plang tradatorii ca nu le-a iesit …ciubucul.. !….au dat ordinul,
    cine sant obligati de lege si constiinta sa-si respecte Juramantul fata de tara…!restul e birocratie….!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here