Caută
Close this search box.

Laura Badea, un dar al lui Dumnezeu pentru România

Onoare, admirație, infinit respect, dragoste și prețuire, marilor, inegalabililor campioni ai României și ai Lumii !

În această perioadă se împlinesc  22 de ani de la Jocurile Olimpice de la Atlanta și 25 de ani de la prima medalie obținută, la o mare competiție internațională, Campionatele Europene de la Linz, Austria, din 1993, de marea noastră floretistă – și a lumii întregi -, Laura Badea Cârlescu.

Așadar, este momentul să ne plecăm (din nou) în fața extraordinarei Laura Gabriela Badea,  de 3 ori campioană mondială și europeană, dar și campioană olimpică la Atlanta, la floretă individual. Mă gândesc, uneori, că Laura Badea ar trebui să apară în fiiecare zi pe ecranele televizoarelor sau ale cinematografelor, pentru a ne putea înclina în fața ei și a-i mulțumi, tot în fiecare zi. Și nu numai pentru medaliile nenumărate, ci și, în primul rând, pentru sufletul ei uriaș, care ar putea acoperi Universul.

Laura Badea a adunat 12 medalii (!) numai la Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale, între care 3 de aur! Plus alte 4 medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz la Campionatele Europene, între 1993 (Linz, Austria) și 2004 (Copenhaga, Danemarca). Un dar al lui Dumnezeu pentru România.

Sigur, ne amintim, tot de atunci, de la Atlanta 1996, cu aceeași emoție și mândrie, de aurul dublu al canotajului (întotdeauna, minunatul canotaj, cu 2 din totalul de 4 medalii de aur obținute de România la Atlanta !), la opt plus unu și la dublu vâsle categorie ușoară, precum și de aurul formidabilei gimnaste Simona Amânar, la sărituri. Ca și de toate medaliile României, fiecare cu importanța și valoarea ei uriașă.

Dar dincolo de toate acestea, una din cele mai frumoase victorii din istoria scrimei și a floretei mondiale a fost chiar aceea realizată, strălucitor, de Laura Badea, în finala olimpică cu Valentina Vezzali, dn capitala statului american Georgia. Mulțumim din suflet, nici nu știm – de fapt – cum să îți mulțumim, cu adevărat, vreodată, Laura Badea-Cârlescu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri