Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea insistă asupra halucinantei «tentative de asasinat», însă din povestea sa se poate înțelege doar că ar fi fost amenințat

Liviu Dragnea, liderul PSD, a venit cu noi detalii despre ceea ce el numește tentativa de asasinat asupra sa.

Dragnea a declarat aseară, într-o intervenție telefonnică la Antena3, că el nu a depus nicio plângere după tentativa de ucidere a sa din aprilie 2017, despre care a vorbit marți, şi că a ”auzit” spre sfârşitul anului că ar fi fost o anchetă.

Dragnea afirma că, încă de la câştigarea alegerilor în 2016 şi până în prezent, a primit multe ameninţări şi a fost şi este urmărit.

El a precizat că nu la George Soros s-a referit când a spus că un om celebru în lume a comandat acest asasinat.

Declaraţia lui Dragnea legată de „tentativa de asasinat” a stârnit chiar şi reacţia hotelului Athenee Palace Hilton, care după ironiile la care a fost supus, dezminte că „asasinii” au fost cazaţi aici

”Am aflat de la mine. O să vă spun mai pe larg, câteva detalii. La câteva zile după câștigarea alegerilor am început să primesc amenințări. Indiferent de la cine veneau, erau pline de violență. Au trecut încet-încet de la amenințări voalate până la amenințări directe cu moartea. Cred că erau nume false, conturi false, adrese false, cam pe tot ce aveam. Apoi au început să devină descriptive, ce voi păți eu, ce va păți familia mea”, a spus aseară Liviu Dragnea, la Antena3.

”Am înțeles că era o campanie împotriva mea, dar recunosc că nu i-am dat o importanță prea mare. În partea a doua a lunii martie a început să crească această presiune. Simțeam că sunt filat, începusem să mă uit mereu în spate, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistență, ca să fie văzuți de mine. În prima parte a lunii aprilie au devenit din ce în ce mai ostentativi. Făceau gesturi care semnifică moartea, tot felul de lucruri din astea. M-am îndoit de vreun scenariu, pentru că erau mereu persoane diferite. I-am spus Irinei și mi-a confirmat și ea suspiciunile și mi-a spus că este urmărită. Eram în plin război politic (…)”, continuă Dragnea

”Într-o seară în aprilie lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spațiu public, erau patru indivizi îmbrăcați în haine închise la culoare. Eram într-un grup, la un restaurant. S-au oprit la câțiva metri de mine, unul a făcut un gest din ăsta, apoi s-au întors și au dispărut.

La câteva zile după eram pe o străduță în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze mașini fără numere de înmatriculare, am reușit să trec, voiau să îmi deschidă ușile la mașină. Asta mi-a confirmat că au intenții serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituții ale statului, am renunțat și am ținut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă, nici de moarte și nici de altceva. Am vorbit că au fost amenințări la adresa fiului meu, a familiei mele. Ca să fie foarte clar, nu cred că Soros are vreo implicare” a spus Liviu Dragnea.

Ce spunea Dragnea marți asară

Marți seara Alessandra Stoicescu l-a întrebat, la Antena3, pe Liviu Dragnea dacă se doreşte să fie omorât, dacă este ameninţat cu moartea şi dacă are informaţii că s-ar pune la cale asasinarea sa.
Dragnea a declarat: „Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. (…) Au venit patru străini în România, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ceea ce mi s-a spus, şi au stat trei săptămâni aici. Mă rog, am scăpat, dar asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau o să-mi iau pază„.

Reacţia hotelului Athenee Palace Hilton

UPDATE: Declarația de marți seara a lui Liviu Dragnea a stârnit numeroase glume pe rețelele de socializare, iar pagina de Facebook a hotelului Athenee Palace Hilton din București a devenit ținta ironiilor internauților.

Miercuri seară, reprezentanții hotelului au răspuns declarațiilor făcute de președintele PSD, asigurându-și clienții de „protecție și siguranță” și adăugând că „nu avem nicio evidență despre șederea la care s-a făcut referire recent în presa.”

Vă mulțumim pentru mesajele postate astăzi. Vă asigurăm că protecția și siguranța oaspeților și a vizitatorilor noștri sunt de importanță vitală pentru noi și că nu avem nicio evidență despre șederea la care s-a făcut referire recent în presă, se arată pe pagina de Facebook a hotelului Athenee Palace Hilton.

Ce spune un avocat

Avocatul Cristian Sârbu a precizat, la Digi24, că, din punct de vedere teoretic, noţiunea de tentativă de omor înseamnă că o persoană – infractorul – acţionează în aşa mod încât provoacă leziuni la nivelul organelor vitale ale victimei, foloseşte instrumente ori procedee specifice pentru a cauza moartea victimei.

„Din ce am auzit în emisiune, (de la Antena3 -n.n.) nu vorbim de tentativă de omor, nu văd niciun element care să mă ducă pe mine ca jurist în dreptul penal într-o asemenea manieră…

Vorbim de lucruri clare aici, de elemente clare, când cineva se pregăteşte să omoare pe cineva şi independent de voinţa lui nu s-a produs acel efect. Dacă acum eu merg pe stradă şi cineva trece pe lângă mine, dar nu se întâmplă nimic, aia nu e tentativă, afirmă avocatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri