Caută
Close this search box.

Liviu Dragnea dorea din nou să dea OUG pe amnistie şi graţiere

dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea dorea din nou să dea pe 21 august ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiere, susţine jurnalistul Dan Cristian Turturică.

Ce afirmă Turturică:

„Cu adevărat interesant, însă, este de ce a ales Liviu Dragnea să se expună public, la oră de maximă audiență, cu o solicitare la care știa sigur că Tăriceanu va spune, din nou, pas (n.n.: ideii de a da o OUG).

Pentru că avea nevoie de o scuză. Așa cum a mai făcut în trecut, a pus pe umerii lui Tăriceanu eșecul noului său plan. Care plan? Acela ca pe 21 august să dea mult dorita Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea.

Da, la asta a trebăluit în ultimele săptămâni liderul PSD. La o nouă încercare de a trece acest OUG, care i-a scăpat printre degete în urmă cu o lună. Cine își imagina că Dragnea va renunța la himera sa a fost naiv.

Și-a reluat eforturile de a-i convinge pe Tudorel Toader, Carmen Dan și Viorica Dăncilă să și-o asume. Din păcate pentru el, unul sau chiar toți cei trei l-au refuzat. Întocmai ca acum o lună. Așa se explică inclusiv atacurile împotriva premierului, date prin intermediul lui Bogdan Chireac. A pus presiune pe ea, poate, poate va ceda.

Ziua de marți, 21 de august, trebuia să fie ziua în care celebra adoptarea, în sfârșit, a Ordonanței de Urgență privind amnistia și grațierea, nu ziua în care s-a făcut de râs, anunțând că Soros a trimis patru oameni să-l asasineze. Problema este că a promis colegilor și sponsorilor că se va întâmpla și a ratat din nou. Așa că a dat vina pe Tăriceanu.

Ce legătură are Ordonanța cu suspendarea? Are, pentru că planul, de o vreme încoace, este ca operațiunea de preluare totală a puterii să se facă în doi pași: OUG, urmată rapid de suspendare. Război-fulger! De ce?

Pentru că dacă dau Ordonanța și nu înlocuiesc, imediat, toți șefii de instituții loiali președintelui și statului de drept, noua OUG ar putea avea soarta celei din ianuarie 2017. Va urma un contraatac din partea justiției, a serviciilor și a partnerilor strategici și nimeni nu le poate garanta că de data asta vor ieși învingători.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri