Caută
Close this search box.

Mădălina și Amalia, esența pură și densă a diamantelor

Mădălina și Amalia Bereș sunt două fete extraordinare, două campioane ale canotajului plămădite din cea mai pură și densă energie a aurului, luminii și diamantelor pe care, de altfel, le poartă în suflete.

Ele demonstrează – nu sunt singurele, dar o fac magnific – forța și frumusețea canotajului românesc de azi, o forță și, dacă vreți, o torță, care luminează România, la propriu și la figurat. Mădălina ? Campioană mondială en-titre de senioare la opt plus unu (8+), dublă campioană europeană en-titre de senioare, la opt plus unu și dublu rame (2-), medaliată olimpică la Rio tot în ”barca regină” de opt, plus multe alte medalii care nu încap aici.

Așa cum nu încap nici acelea ale surorii sale mai mici, Amalia, care este vicecampioană mondială de tineret la Poznan, la patru rame (4-), dar și vicecampionă europeană de tineret la opt plus unu, cu un an în urmă, la CE Under 23. La care va participa și anul acesta, în curând, fără să ne dezamăgească vreun moment, suntem siguri !

Și va mai fi. Și vor mai fi, pentru că au în ele harul și sacrul. Din orice… Le mulțumesc și le mulțumim. Le-am revăzut cu mare bucurie la Snagov, la superba și generoasa festivitate organizată de Negro 2000 și Elisabeta Lipă, cu FR Canotaj alături ! Aș fi vrut să și vorbesc cu ele, dar erau atât de asaltate de jurnaliști – măcar acum, din fericire !, încât am dorit doar să pot scrie despre astfel de sportive minunate, de care avem nevoie mai mult ca oricând ! E foarte important e să scriem și să le acordăm pretuirea  cuvenită, mai ales când ele fac totul pentru a ne aduce toate onorurile posibile în sport ! E o bucurie și un privilegiu nesfârșit să scriem despre Mădălina Beres și Amalia Bereș…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri