Caută
Close this search box.

Mexic: O sută de pasageri supraviețuiesc unui accident la decolare

Aproximativ o sută de pasageri aflați într-un zbor Aeromexico au supraviețuit accidentului de decolare al avionului din nordul Mexicului marți, dar majoritatea au trebuit să fie spitalizați pentru leziuni, doi dintre aceștia fiind în stare gravă, relatează Reuters.

Aeronava Embraer 190, care avea zborul între Durango, în statul Durango, și Mexico City, s-a prăbușit în jurul orei 15:30 ora locală (22:30 ora României), cu 99 de pasageri la bord – inclusiv 11 copii – și 4 membri a echipajului, în timp ce decolase în mijlocul unei furtuni. O rafală de vânt ar fi „răsturnat avionul spre pământ”  și o aripă ar fi atins pista, conform guvernatorului statului, Jose Aispuro. Motoarele ar fi fost apoi rupte și avionul ar fi alunecat 300 de metri printr-un câmp, unde s-a oprit în cele din urmă înainte de aprindere. Activarea toboganelor ar fi permis evacuarea pasagerilor înainte de începerea focului. Imaginile protecției civile transmise de mass-media arată un avion în mijlocul ierbii, cabina deteriorată, consumată parțial de flăcări. „Nu există morți”, a spus Aispuro.

Accidentul, totuși, a provocat totuși răni grave la două persoane, inclusiv pilotului, care a trebuit să fie operat pe coloana vertebrală. O fetiță suferă, de asemenea, de arsuri la 25% din corp, a declarat el reporterilor.

Un total de 97 de persoane au fost internați în spitalele din oraș, însă majoritatea pentru leziuni „foarte ușoare”, potrivit purtătorului de cuvânt al protecției civile locale, Alejandro Cardoza, iar unii au fost deja lăsați să se întoarcă acasă. Potrivit lui, avionul a fost prins într-o grindină și piloții au încercat să facă o aterizare forțată. „Focul a izbucnit după aterizarea forțată a piloților”, a spus el.

Directorul Aeromexico, Andres Conesa, a declarat, la o conferință de presă, că aeronava, comandată în 2008, „a fost perfect întreținută”, dar nu a oferit detalii despre circumstanțele accidentului . El a mulțumit echipajului pentru „profesionalismul său” și a apreciat atitudinea pasagerilor, afirmând că toate cheltuielile medicale ale victimelor ar fi suportate de companie.

Producătorul brazilian de aeronave Embraer a anunțat expedierea unei echipe de tehnicieni la fața locului pentru a investiga accidentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri