Caută
Close this search box.

Micro-stagiune de evenimente pe acoperișul TNB!

Teatrul Național ”I.L.Caragiale” anunță deschiderea unei micro-stagiuni de concerte-recitaluri în aer liber, în cel mai nou spațiu de joc,  în sala AMFITEATRU situată pe acoperiș, la cea mai înaltă cotă a clădirii, deasupra terasei ce oferă o panoramă unică a centrului Bucureștiului.

  Primul dintre aceste evenimente va avea loc sâmbătă, 8 septembrie 2018, la ora 20.30, odată cu premiera concertului SĂFTIȚA (balkanic project) by Marius Mihalache, susținut de cunoscutul virtuoz al țambalului  împreună cu echipa sa de muzicieni de elită, ”Marius Mihalache Band”: Arabela Nicolau – voce, Marius Gagiu – flaut, caval, Lorin Mihalache – tobe, Florin Parfene – bass.

Amfitrionul evenimentului  va fi Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Național din București, precizează un comunicat de presă, difuzat de TNB.

Cei care vor veni la spectacol vor descoperi o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și a trădării, ne anunță autorii proiectului, Marius Mihalache și soția sa, Arabela Nicolau. Pornind de la ritmuri vechi într-o orchestrație modernă, Săftița este un spectacol de concepție ce îi aparține celebrului artist internațional Marius Mihalache.

„La finalul spectacolului ne dorim să rămâneți în inimi cu Săftița lui Marius Mihalache, cu dragostea de România și de români, o dragoste ce ne unește prin muzică”, declară îndrăgiții artiști.

Marius Mihalache este muzicianul care a reuşit să-i confere acestui instrument, specific orchestrelor de muzică populară, valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

A început să cânte de la vârsta de 6 ani, iar afirmarea lui a avut loc dincolo de granițele țării. La 17 ani interpreta pe scena Operei Scala di Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Cel mai important moment din viața sa de artist este întâlnirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, cântând în deschiderea câtorva concerte ale acestuia. Apoi cântă și înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Înainte de lansarea primului său album în 1998, artistul compune coloana sonoră pentru mai multe filme și seriale TV , cum ar fi Asfalt Tango (1995), Filantropica (2002), Garcea și oltenii (2002), La urgență (2006) , Ticăloșii (2007) etc. În 1998 lansează primul său album de etno-jazz „Eclipse”, urmat de altele și de colaborări, o perioadă în care abordează mai multe stiluri, de la jazz la muzică țigănească. Iar gândul de a se stabili pe continentul american poate că a încolțit chiar în anul 2015, pe când era invitat de Cosmin Chivu (Director of the BA in International Performance Ensemble at the Pace School of Performing Arts) să facă parte din distribuția piesei celebre „Our Class”, scrisă de Tadeusz Slobodzianek, Broadway, NYC.

Prin urmare, bucurându-ne de prezența lui Marius Mihalache acasă, în România, vă sfătuim să nu ratați această întâlnire cu totul specială cu Săftița, în premieră la TNB!

Sursa foto: TNB

Biletele s-au pus în vânzare online, pe MyStage, începând cu data de 14 august 2018. Iar de luni, 27 august 2018,  acestea vor putea fi achiziționate și de la Casa de bilete a Teatrului Național ”I.L.Caragiale ” (situată în foaierul Sălii Mari a TNB).

 Următoarele două concerte ale acestei micro-stagiuni îl vor avea protagonist pe ”regele acordeonului”, Emy Drăgoi,un colaborator apropiat al Teatrului Național, pe scena căruia este răsplătit cu aplauze entuziaste de câte ori apare în concertul-spectacol MAGIC NAȚIONAL.

Acorduri muzicale inedite vor învălui publicului prezent pe ACOPERIȘUL TNB  în serile de 14 și 15 septembrie 2018 datorită unei formule vocal-instrumentale ea însăşi specială: alături de Emy Dragoi vor evolua, în concertul intitulat  intitulat  « CARAVAN  DJANGO » – EMY DRAGOI « JAZZ MANOUCHE», 2 orchestre: Jazz Hot Club Romania  și Jazz Hot Club junior, precum  și invitatul special din Franța: Christophe Lartilleux – fondatorul grupului „Latcho Drom” și creatorul coloanei sonore pentru filmul „Django”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri