Caută
Close this search box.

”Nimeni nu are nevoie de capul lui Dragnea”. Primarul Iașiului demolează teoria tentativei de ”asasinat”

Ridicolul la superlativ. Analizând în modul cel mai obiectiv ”dezvăluirea” președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, făcută în direct, la o televiziune de știri, cum că anul trecut patru străini ar încercat să-l asasineze, iar el – pur și simplu – ”a scăpat”, aceasta apare ca una din cele mai ridicole, absurde și, finalmente, lipsite de consistență și de orice dovadă, dintre cele lansate în spațiul public postdecembrist.

O întrebare rămasă în aer și marea parodie on-line

Prima și cea mai simplă întrebare ar fi de ce nu a spus nimic până acum domnul Liviu Dragnea, de ce nu a sesizat Parchetul, Poliția și ale instituții ale statului, în legătură cu un lucru atât de grav cum este o tentativă de asasinat. Dar, desigur, la o astfel de întrebare nu va răspunde în mod clar și explicit niciodată. Pentru că așa se procedează în România. Și pentru că a spune doar ”am ținut aceste fapte sub tăcere până ieri” nu e, nici pe departe, un răspuns serios.înainte de a se confirma sau infirma, ”dezvăluirile” despre tentativa de ”asasinat” au reușit să declanșeze, până una-alta (nu ne place expresia, însă exact așa stau lucrurile) o bășcălie generală în mediile on-line, dar și în instituțiile publice sau private.

SRI, SPP și Parchetul au transmis prompt punctele de vedere

Acuzat în mod mai mult sau mai puțin voalat, ca etern reprezentant al unui ipotetic și fantomatic ”stat paralel” (sau ”mafiot” în cazul de față), Serviciul Român de Informații, prin vocea purtătorului său de cuvânt, a transmis chiar a doua zi, conform evz.ro, că, deși nu are atribuții legale privind paza și protecția demnitarilor, nu a fost primită nicio sesizare din partea lui Liviu Dragnea, privitoare la o tentativă de asasinat. Tot astfel, oficiali din Serviciul de Protecție și Pază, precum și din și din Parchetul General, au infirmat că ar fi primit informații sau vreo sesizare din partea celui în cauză.

„Serviciul Român de Informații nu are atribuții legale privind paza și protecția demnitarilor români și nu a primit nicio sesizare oficială din partea președintelui Camerei Deputaților în legătură cu o presupusă amenințare la integritatea să fizică”, se arată într-o precizare transmisă de purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, care a mai adăugat : „SRI nu are atribuții în acest domeniu. Dar dacă aflăm informații care intră în atribuțiile altei instituții suntem obligați să le punem deîndată la dispoziția lor. Nu este cazul aici”.

Primarul Mihai Chirică: ”Se deviază atenția publică de la lucrurile care contează în momentul de față”

Precizările venite din partea lui Liviu Dragnea la același post de televiziune, cu o seară mai târziu, nu au făcut decât să scufunde totul într-o ceață și mai densă. Dar analiza cea mai tranșantă, care demolează cu totul ”dezvăluirile” fără precedent ale liderului PSD, vin tocmai de la un fost și foarte avizat ”om al sistemului”, adică fost membru marcant al PSD. Este vorba de primaul Iașiului, Mihai Chirică.

„Domnul Dragnea de fiecare dată când intră într-un impas, într-o criză de imagine şi într-o criză politică în PSD face întotdeauna la fel. E o reţetă care nu mai poate fi în momentul de faţă stimulatoare pentru nimeni. Face un interviu în care se victimizează. Era să fie omorât acum un an şi patru luni. Poate a călcat pe stradă în afara trecerii de pietoni. Asta e, se poate întâmpla. Trebuie să respecţi şi tu regulile de circulaţie. Toate forţele europene şi-au îndreptat atenţia asupra dumnealui şi îi doresc eliminarea pentru că el munceşte pentru ţară, dar toţi ceilalţi sunt împotriva României, şi tot felul de alte aberaţii de natură paranoică pentru a devia atenţia publică de la lucrurile care contează în momentul de faţă”, a declarat pentru Agerpres, primarul Iașiului, Mihai Chirică.

”Dacă ar fi vrut cu adevărat să îl asasineze o făceau”

Când forțe oculte au vrut cu tot dinadinsul să asasineze, au făcut-o, chiar și cu unul dintre cei mai iubiți președinți din istoria Statelor Unite ale Americii, John Fitzgerald Kennedy. Probabil că (și) la asta s-a gândit primarul Iașiului. Slavă Domnului că nu s-a întâmplat așa ceva în cazul lui Liviu Dragnea !

„Sunt două motive: unul – dacă ar fi vrut cu adevărat o făceau. Al doilea motiv, nimeni nu are nevoie de capul lui Dragnea, nici să pui flori în el. N-ai ce să faci cu el. Reţeta este deja cunoscută: faci o convocare de Comitet Executiv Naţional, înainte te faci victimă, mai plângi oleacă pe masa de la prezidiu, iar te ridici în picioare şi spui: ‘Nu-i aşa că voi ne iubiţi?’, ‘Nu-i aşa că voi mă susţineţi?’. Pe de altă parte, este o măsură a agoniei finale. În momentul în care te paşte puşcăria nu mai eşti credibil nici măcar în oraşul sau judeţul pe care l-ai păstorit, nu mai eşti credibil nici măcar în preajma celor mai apropiaţi prieteni, ai reuşit să faci de râs propria ţară şi propriul partid peste tot, din punct de vedere politic nici măcar o cantitate neglijabilă nu mai poţi fi, atunci cu siguranţă încerci să îţi arunci în luptă ultimele resurse ale unei presupuse tentative de omor”, a adăugat Mihai Chirica.

”Vâlcov și KGB, o nebunie adusă la nivelul extrem”

Mihai Chirică a mai abordat și declarațiile altor membrii importanți PSD, punctând că „probleme de natură paranoică” au fost auzite şi la alţi colegi ai lui Liviu Dragnea, cum este cazul lui Darius Vâlcov, care a spus că în 2015 s-a dorit racolarea lui de către KGB.

„Rog procurorul general, pe baza jurământului pe care fostul ministru Vâlcov l-a făcut în faţa poporului român pe Constituţia României, că-i va sluji interesele, de ce nu s-a dus să declare că a fost negociat pentru un serviciu de informaţii străin României? Era obligat să facă asta prin statutul funcţiei pe care o ocupa. De ce a ţinut ascuns lucrul acesta până acum? Cum poate proba că nu a făcut-o, cum poate proba că nu a scos documente din interiorul ministerului şi nu le-a dat ‘agenturilor’ străine care îi urmăresc de mama focului, şi s-a trezit zilele astea să spună că a fost negociat de KGB. Este o nebunie adusă la nivel extrem. (…) La sfârşitul lunii octombrie se strâng toate dosarele lui Vâlcov. Normal că acum omul visează KGB, CIA, îl urmăreşte Mossad-ul, vrea să îl împuşte ăla de la Athenee Palace, alţii nu ştiu ce vor să îi mai facă”, a încheiat Mihai Chirica. (sursa agerpres.ro, foto republikbumimaya.blogspot.com)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri