Caută
Close this search box.

Nu v-ați săturat de contabilizat like-uri, indiferent de care parte a baricadei ați fi?

În 2004 am dat ultimul vot pozitiv – de atunci votez, ca și tine, răul mai mic. Mi-e că la alegerile următoare o să votez tot așa, căci nu văd partide în stare să-și susțină doctrina – ca să scape de explicații, membrii lor bagă o sintagmă simplistă: „Stânga vs dreapta?! C-ești copil? Nu mai există.”

Și totuși, doresc doctrine, fiindcă nu mai am chef de conturi private naționalizate de partide de dreapta, nici de politici cvasilibertariene lansate de stânga, nici de extrapartinici care zic că drepturile omului sunt un lux în zilele noastre, nici de centralizări promovate de liberali, nici de laissez-faire-uri tembele emanate de social-democrați. Mi-au ajuns până-n gât bradipsihicii votați ca să dăm jos găinarii, care găinari pretind că-s gulere albe, dar bagă la teșcherea cu nesaț, m-am săturat de fițoșii online care fac flotări ipocrite ca să vâre și ei mâna-n butoiul cu miere, m-am săturat de firmele care repatriază profitul, m-am săturat de politicienii care înbuzunăresc (sic!) banii publici, m-am săturat de justiția care ba e dezlegată la ochi, ba e pusă pe brânci, m-am săturat de tipii care cred că imaginea ține loc de organizare și că aplicațiile înseamnă management, m-am săturat de rânjitori, de hăhăitori în solda lui Alzheimer, de măscărici cu maimuțe, de gușați, m-am săturat de profi universitari fără doctorate, m-am săturat de ăia care au mimat joburi doar ca să aibă de unde fugi în politică, m-am săturat de mustăcioșii ano-rectali ițiți din composturi, de teniile blonde cu picioare lungi (sau nu), mi-au ajuns până peste cap prim-miniștrii vaginofili, cu buci paterne, pline de flapsuri.
De când paștele mă-sii se transmite politica prin ADN, de când se ia prin contact sexual? Cum naiba se face că tu, tu, și tu, știți oameni deștepți, numai că ei nu sunt SUS? Cine a ridicat bariera asta? De ce n-ajung să-i cunosc și eu pe oamenii ăia deștepți pe care-i știți tu, tu, și tu? Cum de-am ajuns să vedem aceleași mutre la posturile TV, alea pe care le privim, pe rând, ca să facem media știrilor în încercarea de a desluși o umbră de adevăr? Unde e profesionistul de care mi-ai spus aseară? Dar insul ăla ca pâinea caldă de care mi-ai zis ieri? Ce e cu ei, unde umblă, ce fac? Să nu-i pierdem tocmai acum, când e musai să-i scoatem la rampă! Dă-le naibii de televiziuni standard – ce, nu mai sunt live-uri, s-au bușit podcast-urile, nu mai sunt întâlniri face 2 face? Ne-am ars dac-am ajuns să depindem de media rotativei politice, că iarăși rămân pe afară cei pe care-i placeți tu, tu, și tu, și ne trezim pe cap, ca-n 1990, cu căderile radioactive ale clasei politice în disoluție. Atunci au fost eșaloane din PCR, azi sunt ejaculații rotativei politice din ultimii ani – loserii azvârliți din sistem de frații lor de ciordeală, ofertanții limbilor de mai ieri, traseiștii, culegătorii de scame, profitorii de crize: sunt gata să iasă din debarale ca să se refurbișeze în politicieni ai noului val.

Cât despre noul val – oare există? Iar dacă există, cum îl probăm? De-aia doresc doctrine, de-aia vreau controverse departe de MStM, adică de mainstream media, care (ciudat!) are același acronim cu Marele Stat Major! Mai putem să sperăm sau plonjăm în WC-uri și, înainte să tragem apa, externalizăm guvern, partide, opoziție extraparlamentară, tot?
Vreau să-i văd față-n față pe cei de care îmi spuneți tu, tu, și tu, vreau să-i aud cum dezbat, căci mi-e teamă că dacă cei în care sperăm nu există, o să vină un tip ca bradul, la vreun metru optzeci, cu privire de gheață – unul care o să ne arate prin foc și sabie că Fukuyama a fost naiv când a proclamat sfârșitul istoriei.
Ieșiți, naibii, din bule! Priviți-vă-n ochi, aveți controverse pe față – nu v-ați săturat de contabilizat like-uri, indiferent de care parte a baricadei ați fi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri