Caută
Close this search box.

Oamenii continuă să depună plângeri penale împotriva Jandarmeriei. 291 de plângeri, înregistrate până duminică

Până duminică, la Parchetul Militar Bucureşti au fost înregistrate 291 de plângeri din partea persoanelor care au care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protestul din 10 august, scrie Agerpres.
Procurorii militari au audiat, până în prezent, 127 de persoane.

Începând de luni, audierile în acest dosar vor fi efectuate la sediul Parchetului General.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din 10 august din Piaţa Victoriei.

Un număr de 50.000 de oameni au manifestat pe 10 august în Piața Victoriei din Capitală. Protestul a degenerat, astfel că în cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente între grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre și alte obiecte spre jandarmi, și forțele de ordine, care au folosit grenade, gaze lacrimogene și tunuri cu apă. Printre cele 440 de persoane care au primit îngrijiri medicale au fost și copii și femei, iar în jur de 65 au ajuns la spital. Totodată, procurorii militari au deschis dosar penal privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri