Caută
Close this search box.

Olguţa Vasilescu, întâlnire cu Dragnea la Parlament ca să ia încuviinţarea pe legea pensiilor

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD, discută, la Parlament, despre forma finală a legii pensiilor.

Dragnea susţine că această lege ar urma să “reaşeze un sistem uriaş şi care a tot fost complicat de-a lungul anilor”, în timp ce Olguţa Vasilescu anunţa că cei care vor să îşi spună punctul de vedere referitor la proiect vor putea să trimită mesaje la minister.

Potrivit unor surse politice, în ultima perioadă Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu s-au întâlnit zilnic pentru a discuta o formă finală a noii legi a pensiilor, urmând ca miercuri să fie luată o decizie finală pentru ca proiectul să poată fi făcut public, transmite News.ro.

Liviu Dragnea şi Olguţa Vasilescu au anunţat că proiectul de lege va fi prezentat joi, urmând să fie pus în dezbatere publică până în 8 septembrie, iar apoi va intra în procedură parlamentară. Ministrul Muncii spunea că toată lumea poate să-şi spună punctul de vedere pe lege, poate trimite mesaje la minister cu ce i se pare în neregulă sau să ceară anumite modificări.

Lia Olguţa Vasilescu a dat asigurări, marţi seară, la TVR, că nicio pensie nu va scădea, iar vârsta de pensionare nu se va modifica.

Proiectul prevede că pensionarii care nu pot aduce acte pentru sporurile primite din 1975 până în 2001 vor primi din oficiu un procent de mărire de 10%. Totodată, cei care vor să îşi cumpere vechimea vor putea plăti şi pentru o vechime mai mică de 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri