Caută
Close this search box.

Panică în sportul european: România ia toate medaliile, a venit valul cu aur pe Strathclyde

România a ”spart” toate normele sâmbătă, la Campionatele Europene de canotaj pentru seniori de la Glasgow, pe lacul Strathclyde. Acum nu e momentul pentru amănunte și cifre. România a cucerit 5 medalii, între care 3 de aur, una de argint și una de bronz, cum nu au reușit nici Italia, nici Marea Britanie la ea acasă (un fel de țări cu pretenții, și chiar cu realizări, de ”regine” în canotaj), nici Rusia. Nimeni. România e pe locul 1 DE DEPARTE în clasamentul pe națiuni după prima zi a finalelor. Și mai sunt, duminică, trei finale cu șanse mari la aur și argint ale românilor.

Avem aur la : dublu rame feminin, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș; la patru rame masculin, Ștefan-Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Ciprian Huc, Mihai-Vasile Țigănescu; la opt plus unu feminin, Ioana Vrânceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.

Avem argint la patru rame feminin: Roxana-Georgiana Parascanu. Mădălina Hegheș, Mădălina-Gabriela Cașu, Iuliana Buhuș.

Și mai avem bronz la dublu rame masculin, Ciprian Tudosa, Marius Vasile Cozmiuc.

Dar cel mai relevant, acum când sportului i se taie din fonduri, iar oamenii sportului – care lucrează direct cu acești uriași campioni europeni și mondiali -, ies în stradă pentru că au salarii de 1100 de lai sau 1300 de lei (în cel mai fericit caz), ei bine, acum, un om de sport cu mare experiență și înțelepciune, scrie cu ironie extrem de amară. E vorba de marcel Pușcaș. Iată ce scrie:

”S.O.S
Sunați la 112!
A înnebunit canotajul!
A înnebunit Lipă!
Ne strică sportul!
S-a săturat de Dinamo, s-a săturat de MTS!
S-a apucat de canotaj.
Îi spargem pe toți!
Băieți, fete, seniori, juniori, atacă și scufundă!
Aduc medalii!
Fără număr, fără număr.
De la european, mondial si olimpic pt LIPĂ, lipă, lipă!
Special!
Tre să meargă Bran si Butuza la aeroport!
Cu flori.
Le mărește diurna de la 25 la 20 lei!
Prindeți Lipă!
Wanted!
Ne strică sportul!
Vai și amar!

P.SHAI ROMÂNIA !

Grație acestor minunați sportivi, băieți și fete, după prima zi a finalelor ”mari” ROMÂNIA ESTE PE LOCUL 1 ÎN CLASAMENTUL EUROPEAN PE NAȚIUNI !
LE MULȚUMIM TUTUROR CANOTORILOR NOȘTRI, ȘI CELOR CARE NU AU URCAT PE PODIUM (dar au făcut-o la Poznan și o vor face și în continuare, suntem SIGURI de asta) ȘI AVEM ÎNCREDERE CĂ MÂINE VOR VENI NOI MEDALII DINTRE CELE MAI STRĂLUCITOARE !
HAI ROMÂNIA ! ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri