Caută
Close this search box.

Procurorul General Augustin Lazăr publică corespondenţa cu ministrul Justiţiei şi CSM

augustin lazăr

Procurorul General Augustin Lazăr a anunţat că publică corespondenţa cu ministrul Justiţiei şi CSM, spunând că prima adresă a fost făcută în 13 martie 2017, iar următoarea adresă este din 19 martie, când ministrul Justiţiei cere detalii despre protocoale şi desecretizarea.

„Manipularea opiniei publice este folosită ca instrument pentru destabilizarea activităţii procurorilor. Aceasta declaraţie are rolul de a stabili adevărul. Consider şi o chestiune de onoare şi o datorie profesională să clarific toate suspiciunile şi interpretările false apărute abundent în spaţiul public. În spiritul transparenţei instituţionale, pe care am promovat-o, voi face publică corespondenţa pe care am purtat-o cu CSM şi ministrul Justiţiei”, a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general califică drept manipulare penibilă acţiunile din spaţiul public cu privire la informarea dintre instituţii. „În mod transparent, prin informarea CSM şi ministrului Justiţiei, în mod constant primul demers fiind făcut la 13 martie 2017, într-un cadru legal care a reprezentat un mod instituţional de lucru în România. A se vedea protocoalele similare încheiat de SRI cu Inspecţia Judiciară, CSM, ICCJ şi alte instituţii. (…) Se fac nişte show-uri care nu fac bine nimănui, nici justiţiei, nici Ministerului Public. Să vedem care e adevărul despre manipularea penibilă apărută în spaţiul jublic. A manipula pe cineva e ofensator”, a mai spus Lazăr. „În dimineaţa zilei 25 august 2018 ministrul Justiţiei a publicat pe Facebook două mesaje arătând că doar zilele acestea a aflat unele lucruri.. (…)19 martie -primul document- adresa ministrului justiţiei”, a mai spus procurorul general. Potrivit documentului, ministrul cere detalii despre protocoalele încheiate, cine sunt semnatarii şi decretizarea acestora, a anunţat Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri