Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a participat, joi, la şedinţa Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfăşurarea examenului de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale, alături de calendarele aferente acestora, informează News.ro.

„Constatăm cu dezamăgire faptul că în forma de calendar propusă de reprezentanţii MEN probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfăşura în perioada 1-4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. Atragem atenţia asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfăşurarea examenului în astfel de condiţii fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major„, se arată într-un comunicat semnat de Asociaţia Elevilor din Constanţa, Călăraşi şi Maramureş.

Sursa citată precizează că majoritatea unităţilor de învăţământ nu sunt dotate cu aer condiţionat.

Problema se intensifică în condiţiile în care, în majoritatea unităţilor de învăţământ sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiţionat, cu precădere în mediul rural, unde şcolile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiţii decente”, se mai arată în comunicat.

Asociaţia Elevilor din Constanţa a propus desfăşurarea Bacalaureatului în perioada 24-28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea Bacalaureatului cu Evaluarea Naţională, în condiţiile în care aceasta urmează a se desfăşura între 18-21 iunie.

Solicităm public reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale să nu lase elevii să cadă victimele incapacităţii organizatorice şi deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene”, se arată în finalul comunicatului.

58 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =