Caută
Close this search box.

Stare de urgență în Hawaii. Locuitorii și autoritățile se pregătesc pentru uraganul Lane

Locuitorii arhipelagului Hawaii au intensificat miercuri pregătirile pentru uraganul Lane, care și-a pierdut un pic din intensitate  în ultimele ore, informează AFP.

„Insulele Hawaii rămân vulnerabile în timp ce uraganul Lane, de categoria 4 trece la sud de Insula Mare“ din Hawaii, a declarat Centrul Național pentru Uragane din Pacific, cu sediul în Honolulu, în buletinul său de la ora 21.00 GMT.

Președintele Donald Trump a invitat localnicii să se pregătească pentru sosirea acestei furtuni puternice, care a crescut la categoria maximă 5 pe scara Saffir-Simpson, cu vânturi de 260 km/ h , moderate un pic în jur de 250 km / h. „Toată lumea pe traiectoria #HurricaneLane, vă rog, pregătiți-vă, urmați sfatul oficialilor de stat și locali”, a comentat Trump. „Fiți în siguranță”.

Pentru Agenția Federală de Urgență (Fema), „întrebarea nu este dacă ei (hawaiienii) vor fi afectați sau nu”, ci să se pregătească pentru cel mai rău. „Ei vor vedea efectele acestei furtuni (…) Prioritatea noastră este acum ca populația să fie în siguranță și cerem cetățenilor să ia în considerare proactiv toate informațiile” de la autorități, a declarat miercuri la o conferință de presă șeful Fema, Brock Long.

Marina americană a declarat, miercuri, că navele și submarinele sale au început să părăsească baza Pearl Harbor pentru a merge în siguranța pe mare, așa cum procedează în cazul unor condiții meteorologice extreme. „O declarație de dezastru este deja în vigoare, școlile și întreprinderile au fost închise”, a declarat purtătoarea de cuvânt Mazie Hirono, senator din statul Hawaii, pentru CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri