Caută
Close this search box.

STUDIU: Ce nu iartă românii într-o relaţie

76% din românii singuri consideră că într-o relaţie este esenţial să ierţi. Cu toate acestea, dacă este ceva peste care aceştia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea partenerului, arată un studiu recent.

Mai bine de jumătate din membrii platformei care au răspuns la acest sondaj spun că, într-o relaţie, sunt deopotrivă şi cei care iartă, dar şi care se găsesc în ipostaza de a fi iertaţi. Un procent semnificativ, 46%, consideră că totuşi ei sunt cei care iartă mai mult într-o relaţie. Printre lucrurile uşor de iertat se numără micile neînţelegeri de zi cu zi, greşelile involuntare, indiferenţa, minciunile, ba chiar şi flirtul nevinovat, deşi de un procent destul de mic (4%).

Dacă este ceva însă peste care aceştia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea. 77% o consideră de neiertat şi spun că nu ar putea trece peste o astfel de greşeală a partenerului. Dintre cei care sunt atât de categorici, jumătate au declarat că se află pe site-ul de dating pentru că îşi doresc să se căsătorească. Un procent similar afirmă că nu are regrete faţă de felul în care a tratat infidelitatea partenerului în relaţiile trecute.

Mai indulgenţi sunt aceştia chiar şi cu violenţa, fie aceasta verbală sau fizică – 46% spun că nu ar putea suporta un astfel de comportament într-o relaţie, în timp ce 53% consideră că lipsa respectului este de asemenea un punct de cotitură. În procente similare de 40%, utilizatorii spun că nu ar putea suporta jignirile în public, dar nici ca partenerul să se poarte urât cu copiii.

Intoleranţa faţă de infidelitate se explică şi prin faptul că persoanele singure, care au răspuns la acest sondaj, consideră că, dacă partenerul/partenera a călcat strâmb o dată, o va face din nou. Astfel 79% din respondenţi spun că infidelitatea nu este o greşeală unică. Tocmai de aceea, chiar şi cei mai înţelegători spun că, deşi iertarea este importantă într-o relaţie, aceasta nu trebuie să fie necondiţionată, ci are nevoie de nişte limite clare (85%). De asemenea, chiar privind în urmă la propriile relaţii, persoanele singure consideră, în proporţie de 60%, că nu ar fi trebuit să fie mai iertătoare în trecut.

“Observăm de la an la an mai multă determinare în rândul persoanelor singure care se înscriu pe Sentimente.ro. Acestea sunt decise să nu repete greşelile relaţiilor anterioare, indiferent că vorbim de căsnicie sau nu, şi să înceapă o relaţie sinceră. Tocmai pentru că au aceleaşi aşteptări şi de la cei pe care îi întâlnesc pe site-ul nostru de dating, relaţiile capătă contur sau nu de la primele întâlniri. Aşa se explică numărul însemnat de căsătorii care au avut loc la câteva luni de la prima întâlnire”, a declarat Flori Dragomir, vicepreşedinte fondator al platformei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri