Caută
Close this search box.

Un lider de viitor

Una din instrucţiunile cu care l-au pisat zi şi noapte la Partid, suna astfel: „Îți dăm pe mână o foarte importantă companie a patriei. Să-ţi construieşti autoritatea pe respect. Partidul se bizuie pe tine, vezi să n-o zbârcești”.

Acestea fiind zise, i-au făcut vânt în linia întâi, acolo unde se colectează banii și se câștigă alegerile viitoare.

În prima zi, a trecut în revistă colectivul. Mamă, ce colectiv! Băieţii munceau de zbârnâiau. Rămâneau după program ca să-şi adune de lucru şi pentru acasă. Rezolvau sarcinile pe loc şi răspundeau politicos. Fetele, de frumoase ce erau, ţi se tăia răsuflarea. Iar de deştepte – îţi venea la loc. Colectivul se îmbrăca aşa cum îi şade bine unui colectiv model: băieţii cu cravată, fetele – scurt.

Dar nici pe el nu-l pusese Partidul şef degeaba. Simţea imediat unde scârţâie, unde trosneşte, unde stă să plesnească. „Nu-i a bună, şi-a spus. Ăştia coc ceva…”

Ca să nu le dea timp să se organizeze, a convocat o şedinţă. „Băi! a răcnit o dată de-a pornit imprimanta care se blocase luna trecută. Voi mă respectaţi pe mine?” Colectivul a zâmbit timid. „Sigur că vă respectăm. Doar sunteţi liderul nostru.” „Aşa. Că dacă nu mă respectaţi, dracu’ vă ia! Hipsterilor! Tefeliștilor!”

Colectivul a început iute să înțeleagă ce va să zică în zilele noastre afirmația că autoritatea se clădeşte pe respect. A doua zi s-au înregistrat patru cazuri de hărţuire şi două încăierări. A fost spart un nas, iar la toaletă cineva a scris cu ruj de buze pe oglindă „masculi sorosiști, respectaţi eternul feminin!”

Şeful a surâs mulţumit. Respect – respect, dar dezbinarea e mama competiţiei. Tatăl – deocamdată necunoscut.

În a treia zi, i-a adunat din nou şi le-a pus în vedere că trebuie să concedieze o treime din ei, drept pentru care va sancţiona cele mai mărunte nesupuneri, că nimeni nu e de neînlocuit, are Partidul rezerve de cadre, câteva milioane.

A patra zi, biroul lui a devenit ţinta unui adevărat pelerinaj de pârâcioşi. A cincea zi, toată lumea ţinea în sertar un pistolet. Băieţii îşi purtau cravatele în buzunar, aşteptând momentul prielnic pentru a se sugruma unii pe alţii, iar fetele stocau în acelaşi scop ciorapi de mătase.

„Băi! a strigat din nou, în ziua a şasea. Hipsterilor! Tefeliștilor! Mă respectaţi voi pe mine?” „Vă respectăăăm”, au răspuns o bună parte.

Un răspuns

  1. Ieri, un episod din „Las Fierbinti” (o reluare) in care prefectul urla la primarul (interpretat, minunat, de Gigi Ifrim) sa-i dea 5000 de euro! Ca el are de dat si la nersimtitul ala care e seful partidului si amantelor si nevestei si copiilor! Toate petrecandu-se in judetul Ialomita! Oare despre ce partid o fi vorba? Ma intreb si eu, ca omul! Subversivii astia din televiziune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri