Caută
Close this search box.

Un viaduct s-a rupt cu un tren de marfă încărcat cu biodiesel. Mecanicul se afla în stare de ebrietate

Un fir de circulație de pe un viaduct s-a prăbușit, duminică dimineață, în Dolj, sub un tren cu 23 de vagoane cisternă încărcate cu biodiesel, cinci vagoane au căzut în râpa de dedesubt, transmite Mediafax. Traficul feroviar este blocat pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea.

Potrivit poliției, mecanicul garniturii era băut, având o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Prefectul de Dolj a spus că respectivul fir era închis pentru reparații , era o porțiune fără cale ferată, și nimic nu trebuia să circule pe el.

Circulaţia trenurilor va fi deviată pe ruta ocolitoare Caracal – Piatra Olt – Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova – Caracal, anunţă CFR.

Sursa foto: captura video

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în judeţul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată, şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat, citat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că, în urma accidentului feroviar produs de operatorul de marfă Grup Feroviar Român, prin depăşirea de către mecanicul de locomotivă a semnalului de circulaţie aflat pe culoarea roşie, viaductul Cârcea este afectat pe firul I de circulaţie, pe care s-a produs deraierea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri