Caută
Close this search box.

Violențe fără precedent în Piața Victoriei. Pe lângă gazele lacrimogene, jandarmii pun tunurile de apă pe protestatari VIDEO LIVE

UPDATE Altercațiile dintre o parte dintre manifestanți și forțele de ordine s-au intensificat în jurul orei 21.45.

Protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile la ora 21.00 şi au strigat ”Demisia!”. Pe clădirea Guvernului a fost proiectat cu laser ”Jos Guvernul!”.

Șefii Galeriilor neagă că participă, în mod organizat, la protest.

Jandarmeria Română informează că la mitingul din Piața Victoriei au ajuns și membrii galeriilor de fotbal, subliniind că persoanele care protestează pașnic sunt rugate să nu intre în conflict cu aceștia și nici să le sprijine acțiunile violente.

„În Piața Victoriei și-au făcut apariția persoane cunoscute ca făcând parte din grupuri violente și galerii ale unor echipe de fotbal. Rugăm protestatarii de bună credință să se delimiteze de aceste grupuri și să nu sprijine în niciun fel acțiunile lor violente! De asemenea, îi rugăm pe oamenii care protestează pașnic să nu intre în conflict cu aceste persoane! Repetăm apelul nostru la calm și recomandăm femeilor și persoanelor însoțite de copii să se retragă din zona în care au loc violențe!”, precizează Jandarmeria Română, printr-o postare pe Facebook, potrivit Mediafax.

Intervenții fără precedent ale jandarmilor în Piața Victoriei, în jurul orei 20.30: jandarmii dau cu gaze lacrimogene, iar tunurile de apă au fost puse peste cei 40.000 de oameni aflați în fața Palatului Victoriei.

Potrivit corespondentului MagnaNews, manifestanții au încercat să forțeze intrarea în Guvefn, în zona străzii Paris. Se pare că ultrașii sunt în piață și instigă la violență și aruncă în forțele de ordine cu diverse obiecte. O parte dintre ei au venit cu torțe aprinse.

Mai multe persoane au nevoie de îngrijiri medicale, iar ambulanțele de la fața locului fac cu greu față numărului din ce în ce mai mare de oameni răniți.

Jandarmeria face apel către protestatarii din Piaţa Victoriei să se delimiteze de grupurile care provoacă violenţe, iar cei care vor să vină la manifestaţie sunt îndemnaţi să nu fie însoţiţi de copii. De asemenea, Jandarmeria spune că respectă în egală măsură dreptul celor care nu vor să protesteze şi anunţă că nu va ezita să restabilească liniştea ori de câte ori aceasta este tulburată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri