Caută
Close this search box.

Dragnea forțează organizarea de alegeri pentru 11 filiale PSD. Pe listă, filiala București, unde lider este Gabriela Firea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, să se organizeze alegeri judeţene pentru funcţia de preşedinte în toate filialele conduse de lideri interimar, anunță Mediafax. Propunerea lui Dragnea a fost acceptată de CExN.

Potrivit Mediafax care citeză surse din PSD, după ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, preşedintele partidului le-a cerut liderilor judeţeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferinţe judeţene de alegere a noilor preşedinţi.

Filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti sunt conduse de preşedinţi interimari.

Statutul PSD a fost modificat în martie

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toţi membrii de partid din judeţ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizaţiei judeţene prin delegaţi, scrie Mediafax.

Pe 30 iunie 2016, Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a luat act, la Târgovişte, de demisia a şase preşedinţi de organizaţii judeţene, ca urmare a rezultatelor slabe la alegerile locale. Cei şase lideri judeţeni care şi-au dat atunci demisiile au fost Ovidiu Portariuc (Botoşani), Cătălin Nechifor (Suceava), Remus Lăpuşan (Cluj), Ioan Dîrzu (Alba), Mihai Mohaci (Braşov) şi Octavian Petric (Satu Mare). În locul lor, CExN al PSD i-a numit preşedinţi interimari, până la organizarea de alegeri judeţene, pe Doina Fedorovici (Botoşani), Ioan Stan (Suceava), Horia Nasra (Cluj), Marius Dunca (Braşov) şi Aurelia Fedorca (Satu Mare), în timp ce la PSD Alba a fost numit interimar tot demisionarul Ioan Dîrzu. Din cele 6 organizaţii judeţene, doar PSD Satu Mare a organizat alegeri interne în care Aurelia Fedorca a devenit preşedinte ales, nu desemnat de la centru.

O altă organizaţie judeţeană PSD condusă interimar este Brăila. Fostul preşedinte al PSD Brăila, ex-premierul Mihai Tudose, a demisionat din funcţie după ce a fost ales vicepreşedinte naţional al PSD la Congresul din 18 octombrie 2015. Potrivit vechiului Statut PSD, membrilor partidului li se interzicea să deţină în acelaşi timp o funcţie în conducerea centrală a partidului şi o funcţie de preşedinte al unei organizaţii judeţene. Interimatul, după demisia lui Tudose, a fost preluat de primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu. Pe 9 februarie 2016, după ce DNA l-a arestat preventiv pe Simionescu, conducerea judeţeană a PSD Brăila l-a numit preşedinte interimar pe senatorul Ion Rotaru, care ocupă funcţia şi în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri